Vuoden libristi 2020: Leena Kero-Taiminen

01.09.2020

Leena Kero-Taiminen Helsingin Akateemisesta on valittu vuoden 2020 libristiksi. Palkinnon myöntävät Libro ry, Kirjavälitys Oy ja Kirjakauppasäätiö.

Vuoden libristiä valitessaan raati kiinnitti huomiota ehdokkaiden koulutukseen ja ammattitaitoon kirja-alalla, aktiivisuuteen omassa työssään ja Libro ry:n toiminnassa sekä esimerkilliseen kirjantuntemukseen.

Libristi Leena Kero-Taiminen on työskennellyt Akateemisessa kirjakaupassa 22 vuotta eri tehtävissä. Hän on lastenkirjallisuuden asiantuntija ja on toiminut myös paperituotteiden ostajana. Tällä hetkellä hän toimii lasten- ja nuortenkirjallisuuden ostajana.

Hän seuraa aktiivisesti ja intohimoisesti kirja-alaa ja on toiminut kirja-alan luottamustehtävissä, mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon raadissa sekä Libro ry:n hallituksessa. Leena on tunnettu loistavasta asiakaspalvelustaan ja iloisesta ja innostuneesta asenteestaan. Hän haistaa ja ymmärtää alan haasteet ja mahdollisuudet, kirjoittaa raati perusteluissaan. Onnittelemme ja olemme ylpeitä osaavasta ja ammattitaitoisesta henkilökunnastamme!