Café Aalto

Café Aalto sijaitsee Akateemisen yhteydessä, legendaarisessa Alvar Aallon suunnittelemassa Kirjatalossa Aleksanterinkadun ja Esplanadin välissä. Café Aallossa on samaa tuntua kuin monissa pienissä kahviloissa Euroopassa. Kahvila sijaitsee rauhallisessa kulmauksessa piilossa kaupungin metelistä ja vilskeestä.

Café Aalto avattiin 16. marraskuuta 1986. Café Aallosta tuli nopeasti tunnettu kulttuurikahvila, joka houkuttelee kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä kokoontumaan saman katon alle.

Kulttuurikahvila tarjoilee päivittäin aamupalaa, arkisin maukkaan keittolounaan sekä makeita ja suolaisia kahvileipiä. Klassikkoleivonnaisten lisäksi valikoimassa on myös salaatteja ja lämpimiä leipiä. Mahtavan kahvilakokemuksen kruunaa ystävällinen palvelu ja pöytiintarjoilu.

Rauhallinen ympäristö, ainutlaatuinen tunnelma ja keskeinen sijainti houkuttelee paikalle kaikenikäisiä ihmisiä. Café Aallossa näkyy usein asiakkaita, jotka ovat tulleet paikalle lukemaan tai tekemään töitä.

Suuren suosion saavuttanut kahvila on osin sisustettu Rautatalon kahvilan alkuperäisille Aalto-kalusteilla. Stockmann onnistui pelastamaan Alvar Aallon suunnittelemat huonekalut huutokaupasta, kun Café Columbia lopetti toimintansa Rautatalossa.

Maija-Liisa Sjöbergin vuonna 1986 perustamaa perheyritystä johtaa nyt hänen poikansa Marco Saracino. Café Aalto on toiminut perheyrityksenä Kirjatalossa jo yli 30 vuotta.

Lue lisää Café Aallon tarinasta: https://www.cafeaalto.fi/tarina 

Yhteystiedot ja aukioloajat 
Pohjoisesplanadi 39 
00100 Helsinki  
+358 50 492 4942 
info@cafeaalto.fi 

Ma-Pe 9–19 
La 9–17 
Su 11–17