Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot 2023 on jaettu

17.01.2023

Topelius-palkinnon 2023 on saanut Elina Pitkäkankaan nuorten romaani Sang. Sang on eeppinen romaani vallasta ja rakkaudesta kuvitteellisessa tulevaisuuden Itä-Aasiassa. Koukuttava fantasiaromaani vie kylmiin vuoristoihin ja hiostaviin kaupunkeihin, äänekkäille basaareille ja hovin yltäkylläisiin saleihin, Mustien sateiden jälkeiseen maailmaan, jossa ihmisarvo mitataan rahassa.

Elina Pitkäkangas on tamperelainen kirjailija ja aktiivinen nuortenkirjallisuuden puolestapuhuja. Aiemmin neljä romaania julkaissut Pitkäkangas tuottaa kirja-aiheisia videoita muun muassa TikTokiin ja Youtubeen. Onnea Elina!

Arvid Lydecken -palkinto on puolestaan tänä vuonna annettu Tuomas Marjamäen ja Antti Nikusen lasten iltasatukirjalle Nollis, jossa lukija pääsee tutustumaan maailman ainoaan sarvettomaan yksisarviseen! Runsaasti kuvitettu kirja sarvettomasta yksisarvisesta ja raidattomasta seeprasta tarjoaa seitsemän kreisiä iltasatua, yhden viikon jokaiselle päivälle.

Tuomas Marjamäki on kirjoittanut useita suomalaista viihdettä käsitteleviä tietokirjoja. Nollis-tarinoita hän alkoi keksiä lapsilleen iltasaduiksi. Antti Nikunen on lastenkirjailija ja kuvittaja, joka tunnetaan Urho ja Onna -kirjoistaan. Onnea Tuomas ja Antti!

Topelius-palkinto ja Arvid Lydecken -palkinto ovat suomalaisia kirjallisuuspalkintoja, jotka on perustanut Suomen Nuorisokirjailijat ry. Palkintojen tarkoituksena on lisätä lasten- ja nuortenkirjojen arvostusta. Palkinnot myönnetään vuosittain korkeatasoisesta nuortenkirjasta (Topelius) ja lastenkirjasta (Lydecken).