Mika Waltarin Helsinki esillä kuvina Akateemisessa

17.10.2019

Miltä näytti Helsinki maailmankuulun kirjailijan Mika Waltarin silmin? Helsingin Akateemisessa on esillä ainutlaatuisia kaupunkikuvia, joiden yhteinen nimittäjä on Mika Waltari.

Waltari oli syntyperäinen helsinkiläinen, ja hän eli Helsingissä lähes koko elämänsä ja myös läpi kolmen sodan ja kaupungin muutoksen. Hän kuvasi uransa alusta lähtien kaupunkia teoksissaan, joihin on tallentunut tarkasti niin todellista kuin fiktiivistäkin elämää Helsingissä.

Kirjatalossa esillä oleva näyttely on saanut innoituksensa jyväskyläläisen historiantutkijan ja Waltari-tuntijan Juha Järvelän Mika Waltarin Helsinki -kirjasta (Minerva), joka vie lukijansa Waltarin kirjoissaan kuvaamille paikoille. Osa niistä on yhä helppo löytää, osa kuuluu kaupungin menneisyyteen.

Mika Waltarin Helsinki -näyttely on esillä Kirjatalon 2. kerroksessa Akateemisen aukioloaikoina 10.11.2019 asti.Mika Waltarin kuva: Suomen Akatemian jäsen Mika Waltari kotonaan Tunturikadulla, todennäköisesti vuonna 1958, jolloin hän täytti 50 vuotta. Kuva: S. Kulhia / Helsingin Kaupunginmuseo.

Tutustu kirjaan Juha Järvelä: Mika Waltarin Helsinki (Minerva)Mika Waltarin Helsinki -kirja esittelyssä Helsingin Kohtaamispaikalla lauantaina 19.10. kello 13.00 Lisätietoja tästä.