Kulttuurilehdet ovat voimissaan

14.12.2018

Kun kestävän elämäntavan julkaisu Huilin viimeinen numero ilmestyi joulukuussa, moni murehti pienlevikkisten kulttuurilehtien kohtaloa. Digiajalla niche-yleisöille suunnatut julkaisut ilmestyvät usein suoraan verkkoon, mutta printtimuotoinen lehti on pitänyt hyvin pintansa median murroksessa: uusia, kiinnostavia paperijulkaisuja ilmestyy säännöllisesti.

Millaisia lehtiä Suomessa julkaistaan? Akateemisen Helsingin keskustan myymälän irtonumeromyynnistä löytyy kymmeniä suurella sydämellä koottuja kulttuurilehtiä suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi. Laadukkaiden ja kiinnostavien julkaisuiden tekemisessä näkyy intohimo ja asintuntemus. Osa lehdistä on ilmestynyt jo vuosikymmeniä ja vakiinnuttanut asemansa suomalaisen kulttuurikentän puheenaiheistajana.

Kulttuurilehtivalikoimassamme on tarjolla hyvin monipuolista hengenravintoa. Tarjolla on mm.

– perinteikäs kirjallisuuslehti Parnasso

– terävä feministinen aikakauslehti Tulva

– pohjoinen kulttuurilehti Kaltio, joka on Suomen vanhin pääkaupunkiseudun ulkopuolella edelleen yhtäjaksoisesti ilmestyvä suomenkielinen mielipidelehti.

Kanava, jossa alojensa kärkinimet kirjoittavat syvällisesti, mutta yleistajuisesti yhteiskunnan, politiikan, talouden ja kulttuurin kysymyksistä.

filosofinen aikakauslehti Niin&Näin, jossa julkaistaan monialaisesti kirjoituksia runoista ja kolumneista vertaisarvioituihin artikkeleihin.

– ruotsinkielinen Astra, joka on feminismiä ja yhteiskuntakritiikkiä käsittelevä julkaisu.

– Suomen vanhin kulttuurilehti Nuori voima, jonka avustajakunta koostuu kirjailijoista, kriitikoista, kääntäjistä, filosofeista ja eri alojen tutkijoista.

Filmihullu on Suomen vanhin elokuvalehti, joka ilmestyy kuusi kertaa vuodessa

Arkkitehti-lehti on maamme ainoa arkkitehtuuriin paneutuva kulttuurilehti.

Teatteri & Tanssi + Sirkus on Suomen ainoa esittäviä taiteita laajasti käsittelevä aikakauslehti, joka ilmestyy 8 kertaa vuodessa.

– Venäjän historiaa venäjänkielellä käsittelevä Istorik

– Helsingin Science Fiction Seuran jäsenlehti Tähtivaeltaja

– Joogafilosofialehti Ananda, joka keskittyy joogan lisäksi henkisyyteen, meditaatioon ja kasvisruokaan.

– suomenruotsalainen Nya argus, joka yhteiskunta- ja kulttuurilehti.

Ja paljon muuta! Jos siis haluat kokeilla jotain ihan uutta, tule tutustumaan kulttuurilehtiin, autamme mielellämme löytämään uutta, näkökulmia avaavaa luettavaa.

Kulttuurilehtien valikoimavastaavana toimii libristimme Leena Kero-Taiminen.