Kirjatalossa on kaikkea

08.04.2019

Akateemisen Kirjakaupan lippulaivamyymälä, Alvar Aallon suunnittelema Kirjatalo, on ollut kirjan ystävän unelmatalo jo 50 vuotta. Kirjatalon valikoimissa on kaksi kerroksellista romaaneja ja tietoteoksia, taidetarvikkeita, pelejä, lehtiä ja kortteja sekä esimerkiksi muistikirjoja, joita ei muualta Suomesta saa. Asiakkaiden apuna ovat ammattitaitoiset myyjät, jotka neuvovat mielellään kaikenlaisissa kirjakysymyksissä.

Kirjatalon kivijalka ovat kirjat, joita on tarjolla paitsi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi myös muun muassa ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja venäjäksi.

Henkilökuntamme seuraa jatkuvasti kirjamaailman tapahtumia ja sitä, millaiset ilmiöt nousevat pinnalle kotimaassa ja ulkomailla. Pyrimme saamaan kansainväliset uutuudet myyntiin heti niiden ilmestymisen jälkeen. Englanninkielisen kirjallisuuden valikoimamme sisältää hittikirjojen ja kirjallisuuspalkittujen kirjojen lisäksi klassikoita ja lukemista myös harvinaisempia tekstejä janoaville. Erityisen suosittuja ovat englanninkieliset pokkarit.

Kirjatalo on perinteisesti edelleen ruotsinkielisen kirjallisuuden kehto. Kirjatalon ainutlaatuinen ruotsinkielisen kauno-, tieto-, lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä taskukirjojen valikoima on ehkä maailman laajin – jopa laajempi kuin naapurimaan parhaiden kivijalkakirjakauppojen. Ruotsissa ilmestyvän kirjallisuuden lisäksi Kirjatalossa on nimittäin myös kattava ajankohtaisen suomenruotsalaisen kirjallisuuden valikoima. Ruotsiksi Suomessa julkaistavalle kirjallisuudelle Kirjatalo on elintärkeä näyteikkuna.

Tietokirjallisuus on ollut aina tärkeä osa kirjavalikoimaamme

Talouteen ja yhteiskuntaan liittyvällä tietokirjallisuudella on ollut aina vankka sija kirjavalikoimassamme, ja sitä kehitetään jatkuvasti. Ajankohtaisten aiheiden ja näkemyksellisen kirjallisuuden merkitys on korostunut entisestään kansainväliseksi ilmiöksi nousseen brainy books -trendin myötä. Esimerkiksi ilmasto- ja ympäristökysymyksiä, tasa-arvoa ja äärioikeiston nousua käsittelevä kirjallisuus myy juuri nyt erittäin hyvin, ja Akateemisessa on siitä laaja läpileikkaus.

Historia- ja muistelmateosten valikoima on Akateemisessa omaa luokkaansa – taas kerran läpikielialueiden. Erityinen kiinnostuksen kohde ja teema, josta löytyy huima määrä nimikkeitä, on sotahistoria.

Taidekirjat ovat myynnissä muiden tietokirjojen ohessa Kirjatalon 2. kerroksessa. Valikoimassa ovat edustettuina hyvin niin kuvataide, arkkitehtuuri, valokuvaus, design, graafinen suunnittelu, muoti, musiikki kuin elokuvakin.

Yksi Suomen laajimmista lastenkirjavalikoimista

Lastenkirjaa etsivälle Helsingin keskustan Akateeminen on must-kohde: Kirjatalossa on yksi Suomen laajimmista lastenkirjavalikoimista.

Asiantuntevat myyjät auttavat lastenkirjan etsinnässä paitsi vanhempia ja isovanhempia myös esimerkiksi kummeja. Tervetulleita ostoksille ovat myös perheen pienimmät, jos haussa on lukukirja itselle tai vaikkapa kaverille syntymäpäivälahjaksi.

Kirjatalon lastenkirjaosastolle on helppo tulla rattaidenkin kanssa.

Kiinnostavatko muistikirjat, askartelu tai kahvittelu?

Kirjojen lisäksi Akateemisessa myydään kalentereita, muistikirjoja, lahjakyniä, askarteluvälineitä, kielipelejä, taiteilijatarvikkeita harrastajalle ja ammattilaisille sekä kortteja ja lehtiä.Jalkojaan voi lepuuttaa alakerran sohvilla ja 2. kerroksessa sijaitsevassa Cafe Aallossa. Kahvilaan kannattaa tulla myös vaikkapa Akateemisen kirja-aamiaisille, joita järjestetään säännöllisesti Ystäväklubin jäsenille.