Helsingin keskustan Akateeminen Kirjakauppa on yksi Lehtipisteen parhaista jälleenmyyjistä – etenkin musiikkilehdet suursuosiossa

06.03.2019

Helsingin Akateeminen oli viime vuonna jälleen kerran toiseksi paras Lehtipisteen jälleenmyyjä Suomessa. Meitä löytyy kattava valikoima lehtiä eri kielillä ja eri aloilta. Suurin osa myydyistä lehdistä on ulkomaalaisia. ”Tätä ei muilla Lehtipisteen jälleenmyyjillä ole, vaan se on meidän omaleimainen juttumme ja samalla vahvuutemme”, sanoo valikoimavastaava Leena Kero-Taiminen.

”Musiikkilehdet myyvät meillä tosi paljon, ja niitä osataan tulla täältä hakemaan. Musiikkilehtien myynti nousee positiiviseksi poikkeamaksi Lehtipisteen tilastoissa”.

Akateemisesta löytyy lehtiä lähes kaikilta osa-alueilta. Tarjolla on perinteisiä naistenlehtiä ja muoti-, sisustus-, autoilu- ja urheilulehtiä. Valkoimasta saa Kero-Taimisen mukaan kiittää pitkälti Lehtipistettä.”Lehtipiste tekee suuren taustatyön, mistä me olemme valtavan kiitollisia. He etsivät kiinnostavia ja meidän näköisiämme lehtiä ja esittelevät meille uutuudet. Siitä se valikoima lähtee rullaamaan”.

Bookazine on kirjan ja lehden sekoitusYksi trendi on tällä hetkellä bookazine, mikä on kirjan ja lehden sekoitus.

”Nyt ovat tosi muodikkaita muun muassa erilaiset ruokavaliot, hyvän elämän etsintä ja selfhelp. Niistä tulee aika paljon bookazineja. Ne ovat kertajulkaisuja, mutta jokin niistä saattaa myydä niin paljon, että lehtikustantaja päättää tehdä siitä useammin ilmestyvän lehden. Meille tulee jatkuvasti uusia bookazineja”, Kero-Taiminen kertoo.Asiakkaiden toiveita kuunnellaan lehtivalikoimaa tehdessä aina kun mahdollista. Pelkästään tila asettaa omat rajoituksensa.

”Me olemme aika kompakti lehtiosasto, eli ihan kaikkea ei voida ottaa. Aika nopeasti meille kyllä löytyvät ne vetävät vaihtoehdot.”Akateemisen Kirjakaupan lehtivalikoima on laajin Helsingin keskustan myymälässä, Kirjatalossa. Lehtiä löytyy myös Tapiolan, Itiksen, Tampereen ja Turun Akateemisista. Näistä Turun Akateeminen on myös korkealla Lehtipisteen tilastossa.

Jos mietit, onko jokin lehti valikoimassamme, voit tarkistaa sen Lehtipisteen sivulta.