Vesa Taatila: Murhapeli – Turku

21.10.23 klo 14:00 – 15:00

Turku

Suomeksi

Vesa Taatila (s. 1969) on filosofian tohtori ja Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja. Kohtaamispaikalla hän on keskustelemassa kaunokirjallisesta esikoisteoksestaan. Kirja on hurja esikoistrilleri suomalaisesta terrorismista.

Sitä päivää Suomi ei koskaan unohda.

Aamukuudelta lähellä Ypäjää autoilija ampuu motoristin, kaivaa esille hänen henkilökorttinsa ja ottaa siitä kuvan. Yksi. Tästä se alkaa. Sateinen marraskuun aamu muuttuu kuumeiseksi ajojahdiksi, kun someen alkaa ilmestyä kuvia ruumiista. Tuntematon tappaja, tai tappajat, ottavat mittaa kaiken kokeneista poliiseista, ja panoksena on tavallista arkeaan elävien kansalaisten elämä. Tässä pelissä ei jaeta hopeapalkintoja.

Pelin häviäjät eivät koskaan tule tietämään miksi juuri he kuolivat. Jokainen liike vaikuttaa harkitulta, mutta tietävätkö tappajat itsekään, mitä ovat oikeasti tekemässä? Poliisi sen lopulta ymmärtää, mutta miten pysäyttää määrätietoinen ja nopealiikkeinen tekijä, joka on jo painanut liipaisimesta? Murhapelistä täytyy kuoria pois kerros toisensa jälkeen, jotta totuus tulisi esille.

Vesa Taatilan Murhapeli on Suomen oloihin poikkeuksellisen tiukka ja tiivis trilleri kovista aatteista ja häikäilemättömästä väkivallasta. Se kysyy lukijalta, mihin kaikkeen olemme valmiita säilyttääksemme lokoisan nyky-yhteiskuntamme – tai tuhotaksemme sen.