Kohtaamispaikalla Tuija Kauppinen: Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki – Helsinki

13.3. klo 17:30 – 18:00

Helsinki Kirjatalo

Kohtaamispaikka

Suomeksi

Tervetuloa Kohtaamispaikalle seuraamaan Tuija Kauppisen haastattelua kirjastaan Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki. Haastattelijana Baba Lybeck.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Tuija Kauppinen polki miehensä kanssa halki Etelä-Amerikan. Matka kesti reilun vuoden ja kilometrejä kertyi lähes 18 000.

Joutilaita kilometrejä kertoo eteläamerikkalaisesta elämänmenosta tunnettujen matkakohteiden ulkopuolella. Tappavan kuumat helteet, pyöräilijän kumoon kaatavat tuulet, loputtomat ylämäet ja terveysongelmat eivät estä pariskuntaa nauttimasta aikatauluttomasta elämästä. Pitkällä matkalla he oppivat sietämään tylsyyttä ja löytävät yllättäviä puolia itsestään ja toisistaan.

Kirja on viihdyttävä, inspiroiva ja ajatuksia herättävä nojatuoliseikkailu. Sen tarinat avaavat Etelä-Amerikkaan näkökulmia, jotka iltauutisista puuttuvat. Teos tarjoaa myös hyödyllistä tietoa pitkää pyöräretkeä suunnitteleville. Kirjassa on runsaasti valokuvia, kartta, varusteluettelo, tilastoja matkan varrelta sekä inspiroivia Instagram-tilejä.

Tuija Kauppinen on kokenut pyörämatkailija ja rovaniemeläinen retkeilyyn erikoistunut freelance-toimittaja. Tuija ei ole kiinnostunut niinkään varuste- ja pyörähifistelystä kuin ympäröivästä maailmasta tangon takana ja siitä, mitä se aiheuttaa omien korvien välissä.