Tinarinnat – Kalevalan naisten uudet tarinat – Tampere

7.10.23 klo 14:00 – 15:00

Tampere

Suomeksi

Tinarinnat kirjasta Kohtaamispaikalla keskustelemassa kirjan toimittaneet J. S. Meresmaa ja Anni Kuu Nupponen sekä kirjailija Johanna Sinisalo.

Tinarinnat-novellikokoelmassa 11 suomalaista kirjailijaa kertoo oman tulkintansa valitsemastaan Kalevalan naishahmosta. Tyyliltään novellit ovat moninaisia: on historiallisia, fantastisia ja futuristisia, herkkiä, synkkiä ja humoristisia. Yhteistä tarinoille on, että ne ravistelevat pölyyntyneitä mielikuvia. Jokaisen hahmon tarinaa täydentää muotokuva eri kuvittajalta. Juhlavaan teokseen tekee mieli palata kerran toisensa jälkeen.

Kirjan ovat toimittaneet J. S. Meresmaa & Anni Kuu Nupponen ja mukana on 22 nais- tai muunsukupuolista kirjailijaa ja kuvittajaa:

Katri Alatalo, Magdalena Hai, Anu Holopainen, Emmi Itäranta, Jenny Kangasvuo, Jenna Kostet, Anne Leinonen, Anni Kuu Nupponen, Tiina Raevaara, Solina Riekkola, Johanna Sinisalo

Broci, Maya Hahto, Juliana Hyrri, Emma Kantanen, Jutta Kivilompolo, Anne Muhonen, Karin Niemi, Emmi Nieminen, Johanna Rojola, Julia Savtchenko, Nora Surojegin