Tampereen kirjapiiri – Miki Liukkonen: Vierastila

4.10.23 klo 17:00 – 18:00

Tampere

Suomeksi

Akateemisen kirjapiiri kokoontuu Tampereen Akateemisessa 4.10. klo 17-18 puhumaan Miki Liukkosen postuumisti julkaistusta kirjasta Vierastila (WSOY).

Keskustelemassa kirjasta on Mikin läheiset ystävät ja hänen tuotantonsa tuntijat kustannustoimittajansa Samuli Knuuti sekä kirjailija ja toimittaja Esa Mäkijärvi. Kirjapiirin moderoi kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Missä olet, kun olet poissa tolaltasi? Ren Dawn on keksijä joka on kadottanut kykynsä keksiä asioita. Erinäiset sekasotkut ajavat hänet Cancúniin, hormonihoitoihin, deliriumiin ja itsensä viereen, katsomaan elämäänsä kuin ulkopuolelta käsin. Ja sitten on vielä Louis Dufuette…

Vierastila on romaani ajattelusta, elämänpettymyksestä ylimpänä tavoitteena, maailmanhistoriasta leposykkeen kehityksenä, ja vähän kaikesta. Se on filosofinen ja humoristinen romaani, joka hylkii sekä huumoria että filosofiaa. Turvavyöt ovat tarpeen, mutta eivät kuulu romaanin varustukseen.

Iloittelevan kerronnan takana väijyy jotakin vakavaa, sydämeenkäypää ja vilpitöntäkin.

Miki Liukkonen (1989-2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan. Hänen tuotantonsa näyttää ihmiset ja koko maailman kaikessa kauneudessaan, runsaudessaan ja neuroottisuudessaan, hänen teoksissaan olemassaolon yksityiskohtien paljous sataa lukijan ylle vertausten ja metaforien kukkaistulvana.