Miehet, jotka kirjoittavat rakkaudesta: Joel Haahtela ja Jukka Viikilä – Helsinki

24.4. klo 17:00 – 18:00

Helsinki Kirjatalo

Kohtaamispaikka

Suomeksi

Tervetuloa Helsingin Kohtaamispaikalle seuraamaan Joel Haahtelan ja Jukka Viikilän haastatteluja. Palkitut kirjailijat ovat uutuuskirjoissaan syventyneet rakkauden mysteereihin.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

17:00 Joel Haahtela: Marijan rakkaus

Marijan rakkaus on ihmeellinen romaani rakkaudesta, vanhojen maalausten lohdusta sekä elämisen mahdottomuudesta.

Suomalainen nuorukainen ja serbialainen Marija rakastuvat toisiinsa Prahassa kesällä 1996. Nainen katoaa 25 vuodeksi, kunnes he tapaavat sattumalta Triesten rautatieasemalla. Yhteinen matka jatkuu Roomaan, vanhan taiteen pariin ja kirjoittamisen oikkuihin.

Kysymykset eivät jätä rauhaan. Miksi Marija katosi? Mitä kauan sitten todella tapahtui? Olivatko hotellihuoneen verhot sinikukalliset vai sittenkin valkeat, kuten Marija sanoo? Missä on muistojen alkulähde?

17:30 Jukka Viikilä: Hiekkalinnat

Hiekkalinnat on kuin ujon vieraan ihanan julkea kuiskaus juhlien tärkeimmällä hetkellä. Kaksinkertaisen Finlandia-voittajan romaani on häikäisevä tutkielma rakkaudesta, seksistä ja uskollisuudesta ilolle.

Nainen on jättänyt Helsingin ja muuttanut Pärnuun. Kolmantena kesänä hän tapaa suomalaisen arkkitehdin. He kävelevät rannoilla, tupakoivat puutarhassa ja harrastavat seksiä. Mies rakentaa Pärnuun loma-asuntoa, nainen kirjoittaa romaania, tyhjentävää selontekoa rakkauden ihanuuksista ja kauheuksista.

60 vuotta myöhemmin nainen asuu yksin liki tuntemattomaksi muuttuneessa Helsingissä. Moni asia on kadonnut, mutta tulitikunmittaisen suhteen valo loistaa kirkkaana läpi vuosien.