Long Playn taskukirjat: vetävää tietokirjallisuutta kätevässä muodossa – Helsinki

7.10.23 klo 13:00 – 14:00

Helsinki Kirjatalo

Suomeksi

Long Play julkaisee Suomen parasta journalismia: syvällisiä  lukujuttuja, joissa tutkiva journalismi ja vetävä kerronta lyövät kättä. Nyt Long Playn juttuja on luettavissa myös kätevinä taskukirjoina. Lauantaina 7.10. Akateemisessa esitellään niistä kolme, Holvi, Heille jotka valvovat öisin ja Sielläkin oli ihminen.

Vieraana ovat kirjojen kirjoittajat Anu Silfverberg, Ilkka Karisto ja Hanna Nikkanen. Haastattelijana toimii Taru Torikka.

Keskustelussa selviää, miten tehdään koukuttavaa asiaproosaa faktoista tinkimättä. Millaisia eettisiä valintoja toimittajat joutuvat tekemään? Kuinka kirjoitetaan mukaansatempaavasti asioista, jotka ovat oikeasti laveita, vaikeita ja monimutkaisia – sellaisista kuten vaikkapa uni, rikollisuus tai lajikato?

Tässä ovat Long Playn uudet taskukirjat:

Hanna Nikkanen: Holvi

Vuonna 2008 pohjoisnavan lähelle, ikiroutaan syvälle vuoren uumeniin, alettiin varastoida viljelykasvien siemeniä kaikkialta maailmasta. Siellä niiden pitäisi olla turvassa kriiseiltä. Nyt eri kansojen edustajat vaeltavat Huippuvuorille neljä kertaa vuodessa eräänlaiseen pyhään toimitukseen, kantamaan lisää siemenrasioita vuoren uumeniin. Sisään pääsee vain pari suojapukuun pukeutunutta ihmistä. Vuonna 2022 Long Playn toimittaja Hanna Nikkanen oli yksi heistä.

Anu Silfverberg: Heille jotka valvovat öisin

Unettomuudesta puhutaan nyt epidemiana – se aiheuttaa sairauksia, hulluutta ja kuolemaa. Toimittaja Anu Silfverberg on kärsinyt pitkään unettomuudesta eikä halua kuulla enää yhtään vinkkiä parempaan unihygieniaan. Miksi unesta tuli suorittamista? “Uni on yhtä aikaa intiimiä ja poliittista. Se on viimeinen oma asiamme.”

Ilkka Karisto: Siellä olikin ihminen

Marjo pahoinpiteli Miran isän. Isä kuoli. Marjo ja Mira tapasivat. Joka viikko joku Suomessa kuolee henkirikoksen uhrina; jokainen kuolema koskettaa isoa joukkoa ihmisiä sekä uhrin että tekijän lähipiirissä. Tämä on yksi sellainen tarina.