Lauri Nurmi: Suomen salattu tie Natoon – Kirjanjulkistus Helsinki

20.9.23 klo 9:30

Helsinki Kirjatalo

Suomeksi

Suomen salattu tie Natoon antaa äänen useille merkittävimmille poliittisille vaikuttajille – niin Nato-maiden sotilasjohtajille, Suomen viime vuosien puolustus- ja ulkoministereille kuin puolustusvaliokunnan ja tp-utvan jäsenille.

Kirjailija Lauri Nurmi on seurannut Nato-prosessia. Presidentti Sauli Niinistö kertoo tuoreita ajatuksiaan Vladimir Putinista, sekä Suomen turvallisuuspolitiikasta. Haastateltavina ovat myös mm. Timo Soini, Jussi Niinistö, Pekka Haavisto, Antti Kaikkonen, Jarmo Lindberg ja Alexander Stubb.

Kirja kuvaa mukaansatempaavasti ajanjaksoa, jolloin Suomen ja suomalaisten asenne Nato-jäsenyyttä kohtaan muuttui. Nurmi paljastaa, miten kulisseissa tehtiin vuosikaudet työtä sen eteen, että jäsenyyshakemus olisi selkeä ja nopeasti etenevä prosessi.

Lisäksi teos raottaa kiinnostavasti myös Suomen ja Venäjän poliittisten suhteiden hoidon erikoispiirteitä. Miksi Venäjän valtiojohto halusi Suomen-vierailulla erityisesti Koskenkorvaa eikä vodkaa? Entä miksi Vladimir Titov lähetti synttärionnittelut Timo Soinin tyttärelle?