Lasten lauantai: Taru-tädin satutuokio – Tapiola

2.3. klo 13:00 – 13:30

Espoo Tapiola

Lasten lauantai

Suomeksi

Tervetuloa Tapiolan Akateemiseen seuraamaan Taru-tädin satutuokiota! Luettava kirja on Hannele Huovin Huuhuvuoren satuja.

“Hän tiesi, että huuhut olivat harvinaisia lintuja. Ne asuivat Huuhumetsän Huuhuvuorella ja niiden munat olivat eläviä ja karkailivat mielellään.”

Satuaarre vailla vertaa: Hannele Huovin viisaita, hauskoja ja omaperäisiä satuja perheen yhteisiin satuhetkiin.

Kokoelmaan on valittu yli 70 satua rakastetun lastenkirjailijan ja -runoilijan, Hannele Huovin, teoksista vuosien varrelta: seikkailusatuja, eläinsatuja, prinsessasatuja, pilasatuja – monenlaisia tarinoita, joihin Virpi Penna on loihtinut lämmintunnelmaiset kuvat.

Huovin saduissa avautuu luonnon loputon aarreaitta, ilon ja ihmeiden valtakunta. Satujen matkoilla kulkija oppii hyvyyttä ja rohkeutta. Sadun kuulija on toivon rakentumisen tiellä: väistämätöntä voi uhmata ja vaikeudet voidaan voittaa.

Satujen vahvasta elämänvirrasta voi ammentaa voimaa läpi elämän: vauvana, lapsena, nuorena ja aikuisena.

Hannele Huovi on suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden loistokkaimpia ja herkkävireisimpiä kirjailijoita. Hänen tuotantonsa tunnusomaisia piirteitä ovat humaani rakkaus elämää ja sen pienimpiäkin yksityiskohtia kohtaan, vaistonvarainen taito kuunnella ja nähdä luontoa. Hannele Huovi on saanut teoksistaan monia merkittäviä palkintoja.

Virpi Penna on arvostettu lahtelainen kuvittaja ja graafikko, jonka kuvat hehkuvat värien iloa ja sadun lumousta.