Kohtaamispaikalla taidetta ja kirjallisuutta: Eero Järnefelt -näyttely – Helsinki

17.4. klo 16:30 – 17:00

Helsinki Kirjatalo

Akateeminen x Ateneum

Suomeksi

Tervetuloa Kohtaamispaikalle seuraamaan keskustelua Ateneumin taidemuseon Eero Järnefelt -julkaisusta sekä museon juuri avautuneesta Eero Järnefelt -näyttelystä. Haastateltavana on näyttelyn kuraattori, Ateneumin intendentti Timo Huusko. Haastattelijana toimii Ateneumin tiedottaja Reetta Haarajoki.

Ateneumin taidemuseossa nähdään 5.4.–25.8.2024 mestarillisen luonto- ja henkilökuvaajan, Eero Järnefeltin (1863–1937) koko uraa käsittävä näyttely. Kokonaisuus esittelee kosmopoliitin kulttuuriperheen kasvatin mittavaa tuotantoa sekä taiteilijan merkitystä Suomen taiteelle sekä suomalaisuudelle. Monipuoliset luontokuvaukset saavat myös meidät pohtimaan luontoa omassa ajassamme. Teoksista kolmas osa on Kansallisgallerian kokoelmasta, ja mukana on myös runsaasti lainoja muista museoista ja yksityiskokoelmista. Esillä on noin 200 teosta.

Tuore Eero Järnefelt -näyttelyjulkaisu tuo esiin uutta tietoa ja tutkimusta taiteilijan suvusta, perheestä, matkoista ja hänen kotioloistaan Suvirannassa. Kirjan on toimittanut Ateneumin amanuenssi Hanne Selkokari ja sen kirjoittajia ovat Timo Huusko, Anna-Maria von Bonsdorff, Julia Donner, Teemu Keskisarja, Minna Maijala, Tutta Palin ja Hanne Selkokari. Julkaisu on tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.