Kohtaamispaikalla Sanna Kotajärvi: Pimeän peto – Turku

17.2. klo 14:00 – 14:30

Turku

Kohtaamispaikka

Suomeksi

Turun Kohtaamispaikalla 17.2. haastattelussa Sanna Kotajärvi kirjastaan Pimeän peto. Turun seudulle sijoittuva kirja on dekkarisarjan avaus.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Tuikea tuuli työntyy vaivalloisesti mökin seinälautojen välistä ja yrittää hälventää sisälle kitkeröitynyttä pelon ja veren hajua. Rikoskonstaapeli Kasper Rahkolan ja hänen kollegoidensa katseen vetää ensimmäisenä puoleensa rujosti viillelty ruumis ja lattialautojen väleihin asti norunut tahmea veri. Oven ulkopuolella on jykevä lukko, ja keskitalven ruoskima vähäinen päivänvalo ei kykene siilautumaan tiukasti laudoitetun ikkunan läpi.

Viittaavatko rikospaikalta löytyneet nuppineulat, köysi ja ruoska kidutukseen? Vai liittyykö miehen rajuun surmaan sadomasokismia, kuten jotkin rikostutkijoiden saamat vihjeet antaisivat ymmartää?

Uhrin silmäluomiin on viilletty rastit kuin julmana merkkinä siitä, ettei miehen ole haluttu näkevan. Pimeään peitelty metsä ja valoton mökki ovat toimineet suojaisana viittana sadistisen pedon teoille. Kuoliko uhri jonkun silmittömän vihan vuoksi – vai jonkun nautinnoksi?

Pimeän peto aloittaa uuden Turun seudulla sijoittuvan nordic noir -henkisen Pimeydenkylväjät-dekkarisarjan. Murhatutkinnan ohella sarjassa seurataan nuoren rikoskonstaapeli Kasper Rahkolan ja hänen kollegoidensa henkilökohtaisten elämien käänteitä.

Sanna Kotajärvi on raisiolainen lääkekehitysalalla työskentelevä bioanalyytikko. Viehättyminen mysteereihin, palapelijuoniin ja yksityiskohtiin näkyy hänen kirjoittamisessaan ja huolellisessa taustatutkimuksessa poliisin työstä ja rikostutkinnan vaiheista. Pimeän peto on Kotajärven esikoisromaani.