Kohtaamispaikalla Leo Stranius ja Eino Saari – Helsinki

17.1. klo 17:00 – 18:00

Helsinki Kirjatalo

Kohtaamispaikka

Suomeksi

Kohtaamispaikalla 17.1. tutustutaan kahteen uutuuskirjaan. Leo Straniuksen 101 onnen päivää ja Eino Saaren Kuuntelemisen taito avartavat meille uusia näkökulmia arkeen ja elämään.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

17:00 Leo Stranius: 101 onnen päivää (Into Kustannus)

Mitä jos lääkäri sanoisi sinulle, että sinulla on elinaikaa jäljellä enää 100 päivää? Leo Stranius päättää elää kolme kuukautta kuin viimeistä päivää ja pitää hupenevista päivistään päiväkirjaa.

Elämän tärkeimmät ja merkityksellisimmät asiat ovat pieniä ja arkisia ja liittyvät läheisiin ihmisiin. Tiedämme tämän, ja haluamme kyllä elää merkityksellistä elämää, mutta arjen pyörityksessä olennainen usein unohtuu.

Auttaako jatkuva elämän rajallisuuden ajattelu keskittymään käsillä olevaan hetkeen? Pystyykö kuormittavan ja kiireisen arjen kohinasta hahmottamaan, käyttääkö päivänsä todella siihen, mihin oikeasti haluaa?

101 onnen päivää on omakohtainen ja rehellinen syväsukellus arkisen elämän merkityksellisyyden äärelle. Kirja myös raottaa Leo Straniuksen elämää minimalistina ja ympäristön puolesta taistelevana perheenisänä.

Stranius on toimitusjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän on ekologisen elämäntavan ja ympäristöliikkeen edelläkävijöitä sekä monivuotinen ajanhallintavalmentaja.

17:30 Eino Saari: Kuuntelemisen taito (Into Kustannus)

Minkälainen maailma olisi, jos kuuntelisimme toisiamme? Kaunis ja syväluotaava kirja kertoo suomalaisista ammattikuuntelijoista ja miehestä, joka päätti opetella kuuntelemaan.

Eino Saari tekee matkan kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen maailmaan. Samalla hän etsii keinoja, joilla herkistyisi itse kuuntelemaan. Matkansa varrella Saari haastattelee ihmisiä, jotka ovat työssään ja elämässään opetelleet erilaisia tapoja kuunnella.

Sairaalaklovni, joka ei saa fyysisesti koskettaa potilaita, ottaa potilaat syleilyynsä kuuntelemalla. Rikostutkija antaa kuuntelemalla turvaa ja rakentaa luottamuksellista suhdetta rikollisiin, uhreihin ja omaisiin. Eläinten turvakodin johtaja kuuntelee kodittomia ja kaltoinkohdeltuja eläimiä. Heidän tarinoidensa kautta avautuu näkymä maailmaan, jonka jännitteet ovat ratkottavissa kuuntelun keinoin.

Eino Saari on kajaanilainen teatteriohjaaja, työnohjaaja ja tietokirjailija.