Kohtaamispaikalla Jussi Helamaa: Elämän tai ainakin pyöräilyn tarkoitus – Tapiola

20.4. klo 14:00 – 14:30

Espoo Tapiola

Kohtaamispaikka

Suomeksi

Tervetuloa Tapiolan Kohtaamispaikalle seuraamaan Jussi Helamaan haastattelua kirjasta Elämän tai ainakin pyöräilyn tarkoitus. Haastattelijana Tapio Liinoja.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Elämän tai ainakin pyöräilyn tarkoitus ei ole matkakirja tai pyöräilyopas, vaan sen keskiössä on pyöräilyn filosofia ja esille nousevat eksistentiaaliset kysymykset, jotka liittyvät elämän merkityksellisyyteen ja mielekkyyteen. Tietokirjassa käydään läpi myös pyöräilyn historiaa ja polkupyörän yhteiskunnallista merkitystä eri aikakausina sekä tutkimustietoa aivojen välittäjäaineista, ylikuormituksesta ja painonpudotuksesta.

Kirjassa esiintyvät asiantuntijat ovat liikunnasta elämäntapana ja henkisen kasvun välineenä väitellyt Tapio Koski, filosofi Frank Martela, sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoki, liikunta- ja aivotutkija Tiina Saanijoki, liikuntaa ja urheilua tutkinut dosentti Mikko Salasuo sekä Huippu-urheilun instituutti KIHUn johtava asiantuntija Ville Vesterinen.

Kokemuksiaan elämän tai ainakin pyöräilyn tarkoituksesta kertovat kirjoittaja Jussi Helamaan ohella Suomen tasavallan presidentti ja triathlonin Euroopan mestari Alexander Stubb, jääkiekkovaikuttaja ja pyöräilylähettiläs Teemu Ramstedt, urheilulääkäri ja triathlonisti Pippa Laukka, sarjakuvataiteilija ja pyörämatkailija Kaisa Leka, poliitikko ja ratapyöräilyn SM-mitalisti Maria Ohisalo, toimittaja ja himopyöräilijä Mikko ”Peltsi” Peltola, kitaristi ja elämäntapapyöräilijä Esa Pulliainen, ensimmäisenä suomalaisena maantiepyöräilyn MM-mitalin saavuttanut ammattilaispyöräilijä Lotta Henttala, tietokirjailija ja pyörämatkailija Osmo Soininvaara, maailmanympäripyöräilijä Jukka Salminen, näyttelijä ja sunnuntaipyöräilijä Markku Toikka sekä entinen ammattilaispyöräilijä ja nykyinen pyöräilyjoukkueen johtaja ja Jussi Veikkanen.

Jussi Helamaa (s. 1963) on helsinkiläinen tietokirjailija. Esikoisteos Olipa kerran Tapiola Garden City julkaistiin vuonna 2021.