Kohtaamispaikalla Jaskan Grillin klassikot à la Aliisa – Helsinki

3.8.23 klo 16:30 – 17:30

Helsinki Kirjatalo

Suomeksi

Tuleeko Tarja Haloseen kaikki mausteet? Entä miten ananas liittyy Tapani Kansan omanarvontuntoon?

Kohtaamispaikalla Aliisa Karhumäki, Ilkka Vainio ja kirjailija Vesa Tompuri keskustelemassa legendaarisesta Jaskan Grillistä ja tarinoista annosten takana.

Aliisa Karhumäki on ikuistanut lukuisten tunnettujen suomalaisten nimet annoksiin ja samalla historiaan aina siitä asti, kun hän velvoitetyöllistettynä astui Helsingin Töölön legendaarisen Jaskan Grillin puikkoihin.

Elettiin vaikeita, käänteentekeviä aikoja: moni oli työttömänä, ministerit neuvottelivat Suomea Euroopan unionin jäseneksi. Vaikeiden neuvottelujen välipalaksi piti saada syötävää ja kun ei mieleistä heti löytynyt, piti saada oma annos. Maine Aliisan viisaasta ja lämpimästä hahmosta kiiri ja ennen pitkää ikkuna täyttyi niin kuuluisuuksien kuin tavallisten ihmisten nimikkoannoksista. Kaikki eivät kuitenkaan saaneet omaa annosta, vaikka pyysivät…

Jaskan Grillin klassikot vie lukijan maistuvalle aikamatkalle Helsingin ytimeen. Teos kokoaa Aliisa Karhumäen kertomat, grillikansaa kutkuttelevat sisäpiiritarinat annosten takana. Kirjassa on myös mukana tunnetuimpien aterioiden reseptit. Nyt on viimeistään käytävä Jaskan Grillillä!

Löydät tapahtuman myös Facebookista.