Kohtaamispaikalla fantasiaa ja salaisuuksia – Helsinki

4.12.23 klo 15:00 – 17:00

Helsinki Kirjatalo

Suomeksi, Englanniksi

Kohtaamispaikalla syvennytään fantasian maailmaan Victor Dixenin uutuuskirjan Pimeyden hovin kanssa ja Liisa Väisänen avaan symbolien mystiset salaisuudet kirjallaan Salaiset symbolit.

15.00 Victor Dixen: Pimeyden hovi

Veri tahrii Versaillesin palatsin kullanhohteen. Huikea fantasiatrilogia alkaa.

Vuonna 1715 Aurinkokuningas muutettiin kuolemattomaksi vampyyriksi. Jo 300 vuoden ajan Pimeyden kuningas on hallinnut Vampyriaa kauhun tasapainolla: kansan on kirjaimellisesti ruokittava hovia verellään.

Nuori ihmisnainen Jeanne päätyy sattumien kautta kouluun, jossa aristokraatteja koulutetaan hovin jäseniksi. Sekä koulun että Versaillesin palatsin käytävät kuhisevat petoksia, julmia tekoja ja eläviä kuolleita. Kuinka kauan Jeanne voi selvitä? Pimeyden hovin sääntöjen rikkomisen hinta on kallis.

16.00 Liisa Väisänen: Salaiset symbolit

Avaa ovi symbolien salaiseen maailmaan.

Graal, sateenkaari ja käärme. Omena, ruusu ja risti. Ihminen on kautta aikojen viestinyt symbolien avulla, ja näitä merkkejä esiintyy kaikkialla ympärillämme. Salaiset symbolit liittyvät mielessämme usein johonkin okkulttiseen tai pahaan, mutta todellisuus on usein paljon mielenkiintoisempi.

Millaisilla symboleilla salaseurat ovat kommunikoineet muilta salaa, ja mitä tarot-korttien kuvat merkitsevät? Entä mitä vankilatatuointien on tarkoitus kertoa? Symbolitutkija Liisa Väisäsen voodoosta alkemiaan ja kabbalasta hieroglyfeihin johdatteleva teos on kiehtova visuaalinen matka salaperäiseen kulttuurihistoriaamme.