Kohtaamispaikalla Keltainen kirjasto 70 vuotta: Elizabeth Strout – Helsinki

23.5. klo 17:00 – 18:00

Helsinki Kirjatalo

Kohtaamispaikka

Suomeksi, Englanniksi

Tervetuloa juhlimaan Keltaisen kirjaston 70-vuotissyntymäpäiviä Saara Turusen, Leena Lehtolaisen, Ida Pimenoffin, Ville Blåfieldin sekä ympäri maailmaa rakastetun yhdysvaltalaiskirjailijan, Elizabeth Stroutin kanssa!

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

17.00 Paneeli: Keltaisen kirjaston suosikit

Kirjailijat Saara Turunen, Leena Lehtolainen ja Ida Pimenoff keskustelevat Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajan Ville Blåfieldin johdattelemana Keltaisesta kirjastosta. Mitkä ovat kirjailijoita ja teoksia, jotka ovat vaikuttaneet heihin ja millä tavoin.

17.30 Haastattelu: Elizabeth Strout

Menestyskirjailija Elizabeth Stroutin henkilöhahmot Olive Kitteridge ja Lucy Barton ovat valloittaneet myös suomalaislukijoiden sydämet. Ville Blåfield haastattelee Stroutia hänen teoksistaan. Keskustelun jälkeen mahdollisuus saada kirjaan signeeraus.

Elizabeth Strout (s. 1956) on kiitelty ja paljon luettu yhdysvaltalainen kirjailija. Hänet tunnetaan vahvana tarinankertojana, jonka teokset koskettavat taidokkaasti luoduilla henkilöhahmoillaan. Strout voitti vuonna 2009 Pulitzer-palkinnon teoksellaan Olive Kitteridge, josta on tehty Emmy-palkittu ja myös Suomessa ihastuttanut tv-minisarja. Pienoisromaani Nimeni on Lucy Barton oli monien muiden Stroutin teosten tavoin arvostelumenestys, joka nousi ansaitusti New York Timesin bestsellerlistan kärkeen. Elizabeth Strout on koulutukseltaan juristi. Hän on syntyisin Mainesta ja asuu nykyään New Yorkissa.