Kohtaamispaikalla Amerikka-teema: Kotka ja Kymmenen haavaa Amerikan sydämessä

30.5. klo 17:00 – 17:30

Helsinki Kirjatalo

Kohtaamispaikka

Suomeksi

Tervetuloa seuraamaan keskustelua Amerikasta. Keskustelijoina Kotka-dekkarin kirjailija Tuomas Niskakangas, Kymmenen haavaa Amerikan sydämessä -tietokirjan kirjailija Anna-Sofia Berner sekä Laura Saarikoski.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Tuomas Niskakangas: Kotka

Hermomyrkkyä Valkoisen talon kulisseissa. Yhdysvaltojen populistinen presidentti Chester Tyler on kaatamassa puolustusliitto Naton. Ensimmäisenä Venäjän tulilinjalla on Suomi. Kun Suomen epätoivoinen valtiojohto kuulee, että Washingtoniin muuttanut miljardööri Leo Koski on presidentti Tylerin koripallokaveri, Koski löytää itsensä Valkoisesta talosta.

Kesken kokouksen presidentti romahtaa maahan. Leo Kosken tytär siepataan ja häntä kiristetään pettämään kotimaansa. Kun kaikki sortuu, Kosken on Euroopan turvallisuuden vuoksi ratkaistava yhdessä päivässä arvoitus: Kuka myrkytti presidentti Tylerin. Ja miksi? Nopeatempoinen trilleri pitää sisällään murhamysteerin Agatha Christien tyyliin.

Anna-Sofia Berner: Kymmenen haavaa Amerikan sydämessä

Kerronnallinen kuvaus Amerikasta, jonka yhteiskunnan haavat heijastuvat ympäri maailman. Valaiseva kirja auttaa lukijaa ymmärtämään, miksi aborttikysymys kuumentaa amerikkalaisia, millaista on pelätä aseväkivaltaa kotikadulla ja miksi Yhdysvalloissa ihonväri yhä jakaa ihmisiä. Se vie lukijan amerikkalaisten keittiöihin ja baaritiskeille, sotilastukikohtiin ja kirkkoihin, mielenosoituksiin ja eliitin pariin.

Suurvallan sisäiset ongelmat säteilevät kaikkialle ja myös Suomeen, jonka turvallisuus on Nato-jäsenenä tiukasti sidoksissa Yhdysvaltoihin. Helsingin Sanomien Washingtonin-kirjeenvaihtajana toiminut Anna-Sofia Berner kuvaa Yhdysvaltojen murrostilaa kosketusetäisyydeltä.