Kirjajulkistus: Risto Isomäen Pimeää jäätä – Helsinki

13.8. klo 17:00 – 17:30

Helsinki Kirjatalo

Kirjajulkistus

Suomeksi

Tervetuloa Risto Isomäen Pimeää jäätä -kirjan julkistustilaisuuteen tiistaina 13.8. Haastattelijana tapahtumassa on Ylen kulttuuritoimittaja Pauliina Grym.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Suomalainen teknologia on ratkaisijan roolissa trilleri-taiturin uutuudessa. Ihmiskunnan tilanne on muuttunut epätoivoiseksi. Luotaimet ovat paljastaneet, että maapalloa uhkaavia komeettoja on tuhat kertaa luultua enemmän. Suunnattomat räjähdykset ovat vaarassa kuumentaa koko maapallon sulaksi laavaksi.

Millainen onkaan se komeetat radoiltaan suistanut kappale, joka pian ohittaa aurinkokunnan lähietäisyydeltä? Saattaisiko sen luota löytyä uusia aseita komeettojen vastaiseen sotaan? Johnny Kororo tovereineen lähtee vielä kerran avaruuteen itsemurhaa muistuttavalle tutkimusmatkalle sähköpurjealus Arsinoella.

Pimeää jäätä palaa Pimeän pilven ritarit -romaanin kosmiseen maisemaan. Se on myös maapallon ensimmäinen romaani, jonka juoni on rakennettu suurelta osin sähköpurje- tai plasmapurjeteknologian ympärille.

Ihminen on tähän mennessä keksinyt vain kolme avaruusalusten ja -luotainten käyttövoiman lähdettä: rakettimoottorin sovellukset, aurinkopurjeen ja sähköpurjeen. Sähköpurje on suomalainen keksintö. Konseptin on ensimmäisenä esittänyt Ilmatieteen laitoksen erikoistutkija Pekka Janhunen. Sähköpurje on ylivoimaisesti tehokkain ihmisen kehittämä avaruusalusten käyttövoiman lähde, silloin kun pitää lentää hyvin kauas – ja palata takaisin.