Luutnantti Ströbelin istumajärjestys

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kolmekymmenvuotisen sodan laineet lyövät Turkuun historiallisessa romaanissa.

Käsipuoli Påval-orpo ei ymmärrä, mihin joutuu ryhtyessään luutnantti Ströbelin palvelijaksi. Sodasta palannut luutnantti saa piispa Rothoviukselta työn laatia tuomiokirkon istumajärjestyksen, ja siitä alkaa luutnantin kiihkeä liehittely. Jokainen turkulainen pyövelistä helmenompelija Valpuriin muistuttaa miestä tärkeydestään.

Verevässä romaanissa osat voivat vaihtua ja talot sortua yhdessä yössä. Myös lukutaito muuttaa maailmaa. Kun Påval saa selkoa luutnantin sotapäiväkirjasta, paljastuu tämän todellinen tarina.

Roope Lipasti kirjoittaa historiaa tuomiokirkon varjosta ja rikastaa sen huumorilla ja rakkaudella.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511475965
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
365
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Tämäpä se oli mainio!

Tämäpä se oli mainio!

Roope Lipastin tarina luutnantista jonka piispa värvää suunnittelemaan ja toteuttamaan penkit Turun tuomiokirkkoon perustuu löyhästi historiaan.

Riemukas kuvaelma ihmisen vallanhalusta ja ahneudesta on täynnä tilannekomiikkaa, sivujuonteita ja herkullisia yksityiskohtia 1600-luvun elämästä.

Nautin kirjan henkilöiden sanailusta, supliikista kertojasta ja jännittävästä vireestä jota luutnantin röyhkeys, hänen palvelijansa näennäinen viattomuus sekä kaupunkilaisten halu nostaa itsensä jalustalle vuorotellen pitivät yllä.

Pidin valtavasti parin vuoden takaisesta Mikaelin kirjasta, ja vaikka Luutnantti Ströbelin istumajärjestys on hieman erilainen, ylitti se silti odotukset.

Taru T, Espoo Tapiola