Mikaelin kirja

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Historiallinen lukuromaani Agricolasta ja Birgitta-vaimosta ankarana talvena 1557.

Agricola lähtee rauhanneuvotteluihin Venäjälle. Matka on raskas ja tehtävä hermoja raastava - paluumatkalla asiat ovat vielä huonommin. Samaan aikaan Birgitta-vaimo joutuu Turussa oikeudenkäyntiin Mikaelin kirjan vuoksi, joka sisältää Suomen kansan noituutta.

Mikaelin kirjoittama kirja yhdistää puolisot: Mikael täydentää ja varjelee kirjaa Venäjällä. Birgitta piilottelee kopiota piispantalossa. Talven taittuessa seurueen matka viivästyy ja piiri Birgitan ympärillä kiristyy. Milloin on syytä poiketa totuudesta? Milloin talvenmittainen ikävä päättyy?

Lipasti punoo taitavasti yhteen huumorin ja historian.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523008380
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
320
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Herkullista spekulointia

Jari Tervon kirjan jälkeen oli pakko imaista vielä Roope Lipastin versio Agricolasta. Mikaelin kirja oli hieman erilainen. Tervon kirja kävi läpi Agricolan elämän lapsuudesta kuolemaan, kun Lipasti keskittyi Venäjän neuvottelumatkan aikoihin.

Lisäksi tässä oli otettu tarinaan mukaan Mikaelin toisen vaimon Birgitan näkökulma, mikä olikin herkullista spekulointia tapahtumista, joista ei juurikaan tiedetä.

Kieli oli tässä siistimpää ja seesteisempää, ja tunnelataus suurempi, mutta faktoissa oli paljonkin yhteneväisyyksiä. Kaiken kaikkiaan nautin molemmista paljon. Lähestymistapa oli molemmissa niin omanlainen, että ne eivät riidelleet keskenään.

Taru T, Espoo Tapiola