Itki toisenkin

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Larja palaa kesällä 1942 opettajaleiriltä kanta-Suomesta kotiin Aunuksen Karjalaan. Vastassa on hiiltyneitä hirsiä, jotka sojottavat kohti taivasta, ja kotiovella lemahtaa huoli. Matja-buabo, kylän arvostetuin itkijä, on kuolemansairas. Pikkusisko Pola kantaa sydämensä alla salaisuutta.

Äidin villiruusut kukkivat vehmaina kodin nurkalla, mutta vuosia sitten syvään itään tuomittujen vanhempien kohtalosta ei ole tietoa. Jatkoleiri saa jäädä, ja Larja hyväksyy opettajan apulaisen paikan kansakoulusta.

Seutu kasvattaa uutta ja suree vanhaa. Isoäitiä hoitaessaan Larja kuuntelee pohjoistuulessa puiden viestejä ja löytää itkunlahjan. Vainajan saattaminen tuonilmaisiin vaatii kuitenkin rohkeutta.

Rajalla on totuttu luovimaan sodissa, mutta rakkaus ei tunnusta maata. Tuuli kulkee miten tahtoo. Voiko tuulen tyttö seurata kutsua?

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512431915
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
415
Kokoelma
Alava
Numero sarjassa
2
Kustantaja
Gummerus

Henkilökunta suosittelee

Suosittelen lämpimästi!

Silloin tällöin tulee vastaan kirja jonka jälkeen ei tee mieli vähään aikaan lukea muuta, koska haluaa makustella lukemaansa ja pysytellä kirjailijan luomassa tunnelmassa.

Merja Mäki, joka lumosi viime vuonna evakkoromaanillaan Ennen lintuja, häikäisee vielä kirkkaammin Alava-sarjan itsenäisessä jatko-osassa Itki toisenkin.

Jatkosodan aikaiseen Karjalaan sijoittuvassa romaanissa on yllättävä näkökulma ja riipaiseva juoni, jotka tarjoillaan luonnonvoimista kumpuavalla runollisella kielellä. Viimeistään mukana soljuvat karjalaiset ilmaisut linkittävät kokonaisuuden miellyttäväksi ja uskottavaksi vastaanottaa ja omaksua.

Näiden ansiosta sota-ajan hirveydet ja menetyksen tuskakaan eivät estä päällimmäiseksi juurtuvaa elinvoimaista ja lempeää lukukokemusta.

Suosittelen lämpimästi!

Taru T, Espoo Tapiola