Ennen lintuja

11,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Helmikuu 1940. Parantajan opissa ollut Alli pakenee Sortavalasta pommituksia ja hiihtää Laatokan jään yli kotisaareen. Hänellä on mielessään kaksi toivetta: päästä pakoon sotaa ja jatkaa isän jalanjälkiä kalastajana äidin kiivaasta vastustuksesta huolimatta.

Sota ei kuitenkaan pienen ihmisen toiveita kuuntele. Kotitanhuvat luovutetaan Neuvostoliitolle, ja Allin on lähdettävä raskaalle evakkotaipaleelle kohti Seinäjokea. Siellä hän joutuu kohtaamaan isän sukulaisten armopalat, vieraat tavat ja työn sotasairaalassa.

Vain tyhjät rannat odottavat Karjalassa muuttolintuja. Voiko Laatokan meren tyrskyihin ja tuuliin tottunut kalastajantytär juurtua Pohjanmaan laveille pelloille? Entä mikä tekee kodin - rakkaus toiseen ihmiseen vai tutut maisemat?

Kauhavalla asuva Merja Mäki (s. 1983) on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joka on tutkinut sotaa viiden vuoden ajan romaania työstäessään. Hänellä on karjalaisia sukujuuria Käkisalmessa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512438082
Sidosasu
A-formaatin pokkari
Sivuja
415
Kokoelma
Alava
Numero sarjassa
1
Kustantaja
Gummerus

Henkilökunta suosittelee

Kirjaa ei suotta palkittu Tulenkantaja-palkinnolla.

Tämä mieleenpainuva kertomus sotavuosistamme on kuin pikkusisko Katja Ketun Kätilölle. Mikäli pidit siitä, pidät tästäkin. Kauniilla kielellä varmoin ottein Merja Mäki kuljettaa evakkotyttö Allin tarinaa. Hyvin huomasi kirjailijan tehneen pitkän taustatyön, yksityiskohdat ja ajankuvaus on uskottavaa. Kirjaa ei suotta palkittu Tulenkantaja-palkinnolla.

Lämmin suositus vaikkapa äitienpäiväksi tai kesälukemiseksi.

Ritva, Tampere