Firenzeläiset elämät

32,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Renessanssiajalla Firenze veti puoleensa aikakauden parhaita kykyjä niin taiteen, tieteen ja arkkitehtuurin kuin politiikan ja juonittelun saralta. Piazzoilla ja muurien suojissa rakastavaiset tapasivat toisiaan ja mahtisukujen kätyrit hautoivat salamurhia. Yhä vielä kaupungin kupoleissa ja kiviseinissä voi aistia kaikuja menneiltä ajoilta.

Salla Leponiemikin hullaantui Firenzeen, sen taideaarteisiin ja tuhansiin tarinoihin. Lopulta hän toteutti unelmansa ja hankki sieltä asunnon, vaikka paikallinen kiinteistönvälittäjä juonitteli kuin Medicit konsanaan. Kirjassaan hän kietoo hurmaavasti yhteen menneen ajan ihmiskohtalot, historian käännekohdat ja nyky-Italian arjen suomalaisnäkökulmasta.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512436385
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
382
Kustantaja
Gummerus

Henkilökunta suosittelee

Kirja sopii kaikille Italian ja Firenzen historiasta kiinnostuneille lukijoille.

Salla Leponiemi liittyy kirjallaan trendikkään narrative-non-fictionin eli kertova tietokirjallisuuden joukkoon yhdessä muun muassa Jenna Kostetin Kuuden Katariinan jäljillä, Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? sekä Jasmine Westerlundin Olly Donnerin kiehtova elämä kirjojen kanssa.

Kirjoittaja käy läpi kuuluisien firenzeläisten (Giotto, Medicit, Machiavelli…) elämäntarinoita samalla, kun hän kuvaa omaa muuttoaan ja rakkauttaan Firenzen kaupunkiin. Hämäräperäiset kiinteistönvälittäjät, elämäniloiset ravintoloitsijat ja persoonalliset naapurit tuovat kaikki omat mausteensa soppaan, jota kutsutaan myös nimellä Bell’Italia!

Kirja sopii kaikille Italian ystäville sekä Italian ja Firenzen historiasta kiinnostuneille lukijoille.

Pia, Turku