Minne katosi Antti Järvi?

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Keväällä 2020 toimittaja Antti Järvi sai puhelun sedältään, jota vaivasi oman isoisänsä kohtalo. Tämä Antti Järvi (s. 1882) jäi talvisodan päättyessä kotiinsa Jaakkimaan, Laatokan Karjalaan, kun muu perhe lähti evakkoon. Välirauhan aikana tuli muutama kirje, sen jälkeen miehestä ei kuultu enää koskaan. Antti Järvi alkoi selvittää kaimansa tarinaa. Syntyi romaanin lailla avautuva teos, joka kartoittaa niin sodanaikaisen Suomen mielenmaisemaa kuin nykyihmisen toivetta tuntea taustansa. Teos sai tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512426317
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
374
Kustantaja
Gummerus

Henkilökunta suosittelee

Mahdottoman mielenkiintoinen tietoteos kaikkine löytöineen, käänteineen ja pohdiskeluineen!

Toimittaja Antti Järvi lähti setänsä toimeksiannosta selvittämään luovutettuun Karjalaan jääneen isoisoisänsä kohtaloa.

Tuloksena sitkeästä etsiväntyöstä syntyi sukellus sotienaikaisen Suomen politiikkaan, seikkailullinen kurkistus vastarintaliikkeen toimintaan ja raadollinen katsaus Karjalan evakuoinnin seurauksiin ja kotiinsa jääneiden kohtaloihin – sekä tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto.

Järvi kuljettaa tarinaa koukuttavasti paljastaen tutkimusmatkaltaan tiedonjyväsen toisensa jälkeen ja yhdistellen palapelin palasia toisiinsa. Sen että löysikö Antti Järvi Antti Järven, jätän jokaisen itse selvitettäväksi.

Onneksi kollega houkutteli lukemaan. Mahdottoman mielenkiintoinen tietoteos kaikkine löytöineen, käänteineen ja pohdiskeluineen!

Taru T, Espoo Tapiola