Kohtaamispaikalla Hannu Linkola: Kaseva – Jykeen kiven lämpö – Tampere

2.3. klo 14:00 – 14:30

Tampere

Kohtaamispaikka

Suomeksi

Tervetuloa Kohtaamispaikalle seuraamaan Kasevan yhtyeen jäsenten Matti Mikkosen ja Jouko Järvisen keskustelua tietokirjailija ja musiikkitoimittaja Hannu Linkolan kanssa uutuuskirjasta Kaseva – Jykeen kiven lämpö.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Tamperelainen Kaseva tunnetaan herkistä melodioistaan ja kauniista laulustemmoistaan. Yhtyettä on kutsuttu Suomen Beatlesiksi, mutta sen soundiin tiivistyy myös jotain täysin omaa. Kuka muu olisi voinut levyttää esimerkiksi kappaleet: Mari, Syksy, Tyhjää, Pena tai Kun maailma elää? Bändi ei ole koskaan ollut muodikas, mutta sen musiikki on kestänyt aikaa.

Kasevan taipaleelle on mahtunut niin intoa kuin turhautumistakin. Yhtyeen lauluntekijät Mikko Jokela ja Asko Raivio olivat ystäviä ja työtovereita, mutta yhteistyö ei ollut kitkatonta. Kumpikin säveltäjä kuuli täydellisyyden mielessään eikä halunnut tyytyä vähempään. Kaseva – Jykeen kiven lämpö kertoo omaehtoisesta ja tinkimättömästä yhtyeestä, jonka tuotanto on kuin kätketty aarre. Sellainen, jonka ääreen jokainen löytää omaa reittiään. Kirjassa kuvataan tamperelaisen rock-kulttuurin kehitys 1960-luvulta 1980-luvulle, 2000-luvun nostalgia-aalto ja Kasevan uusi tuleminen sellaisina kuin yhtye, läheiset ja aikalaiset sen muistavat. Rosoineen ja lämpöineen.