Yö Whistlerin maalauksessa

27,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Lumoava romaani vangitsee lukijan mysteerin ääreen. Se näyttää toiveemme, pelkomme ja niiden takaa säteilevän rakkauden

Kertoja on vakuuttunut, ettei elä vuotta pidempään. Hän on päättänyt työstää perhoskirjan ikivanhalla painotekniikalla 1600-luvun tyyliin, jättää maailmaan jotain kaunista.

Hän matkustaa Yorkshiren rannikolle tapaamaan kirjeystäväänsä Sergeitä, erakoitunutta venäläisemigranttia ja perhoskerääjää. Sergein talossa, perhoskokoelman äärellä, Whistlerin maalauksen lumossa miehet jakavat syksyiset päivät, jotka paljastavat heidän kipeimmät muistonsa.

Millaisten kuvitelmien varaan rakennamme elämämme? Voiko ihminen koskaan olla vapaa? Mitä tapahtuu Whistlerin yössä?

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511465690
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
175
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Vahva suositus Haahtelan kirjoille!

Hurmaannuin Joel Haahtelan edellisestä pienoisromaanitrilogiasta, joten otin ilman muuta lukuun myös uuden pienen suuren romaanin, Yö Whistlerin maalauksessa.

Mies, joka uskoo pian kuolevansa, haluaa jättää jotain jälkeensä ja lähtee Yorkshiren rannikolle tapaamaan perhostutkijakirjeystäväänsä ikuistaakseen perhosten kauneutta ikivanhalla painotekniikalla.

Projektin aikana miehet muistelevat menneitä sekä jakavat ja analysoivat muistojaan. Seinällä oleva maalaus vertautuu tuntemuksiin ja elämän merkityksiin; sen tunnelma muuttuu muisteloiden, mietiskelyn ja ahaa-elämysten myötä.

Uutuudessa on samaa rauhallista lumovoimaa kuin trilogiassa. Päähenkilön pyrkimykset tuntuvat siinä tosin määrätietoisemmilta, ja matkan varrella kuulee eri henkilöiden suusta hyvinkin hätkähdyttäviä väittämiä, joita tahtomattaankin alkaa pohdiskella.

Vahva suositus Haahtelan kirjoille!

Taru T, Espoo Tapiola