Valpuri ja vaarallinen aamupuuro

21,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Täydet kierrokset aamupuurosta!

Uusi kuvakirjahahmo Valpuri on rakastettava polvenkorkuinen asennemuija täynnä metkuja. Valpuri tilaa kermalla ja strösseleillä kuorrutetun herkkuaamiaisen, ja isä asettaa hänen eteensä talon erikoisen. Lautasellisen PUUROA. Siitä lähtee liikkeelle Valpurin ja puuron eeppinen kaksintaistelu, joka kuljettaa tarinaa mielikuvituslokaatiosta toiseen.

Valpuri näkee arkisissa tapahtumissa valtoimenaan rönsyileviä seikkailuja, jotka imaisevat lukijan mukaan nopeisiin käänteisiinsä. Entä jos puuro ei ole puuroa ollenkaan? Mitä jos puuro onkin oikeasti avaruuden musta aukko, joka odottaa vain päästäkseen imaisemaan Valpurin ja heittämään hänet aurinkokunnan toiselle laidalle? Tai entä jos puuro onkin vasta poikanen ja sen hirmuisen vihainen äiti on jossakin lähistöllä? Kumpi lopulta voittaa, Valpuri vai puuro?

Saara Kekäläinen ei lapsena pitänyt puurosta, mutta haaveili lastenkirjailijan urasta. Ennen unelmansa toteutumista hän on kirjoittanut työkseen mm. copywriterinä. Hän kirjoittaa aikuisten romaaneja kirjailijanimellä Olga Kokko. Reetta Niemensivu on lahtelainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän on kuvittanut lastenkirjoja ja julkaissut useita sarjakuva-albumeja.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520437800
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Kuvitus
Niemensivu Reetta
Sivuja
45
Kokoelma
Valpuri
Numero sarjassa
1
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Mainiota luettavaa

Finlandiaehdokkaanakin ollut Saara Kekäläisen Valpuri ja vaarallinen aamupuuro on mainiota luettavaa.

Valpurilla on samanlainen mielikuvitus kuin Lassi ja Leevi -sarjakuvan Lassilla konsanaan. Arkiset epäluuloiset mietinnöt paisuvat hurjiin mittoihin Reetta Niemensivun ilmeikkään kuvituksen vauhdittamana. Syömisestä kehkeytyy universaali jännittävä seikkailu, joka saa isän kadehdittavan rauhallisen rennolla otteella lopulta onnellisen lopun.

Puuro voi todella olla hyvää.

Taru T, Espoo Tapiola

Riemastuttava kuvakirja 3-6 -vuotiaille.

Puuro, tuo aamun pelastus tai tässä tapauksessa kurjistus saa Valpurin mielikuvituksen valloilleen. Välit puuron kanssa on selvitettävä, mutta kumpi voittaa puuro vai Valpuri? Riemastuttava kuvakirja 3-6 -vuotiaille.

Elina, Tampere