Valoisa kaupunkini

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Ainutlaatuisen elämän elänyt kirjailija Sally Salminen (1906-1976) syntyi isoon kalastajaperheeseen Ahvenanmaan saaristossa. Jo varhain hän tiesi haluavansa maailmalle. Vuonna 1930 Salminen muutti laman riivaamaan
New Yorkiin. Hän työskenteli monissa yläluokkaisissa perheissä
kotiapulaisena ja kirjoitti vapaa-aikanaan.

Kun Sally Salminen kuusi vuotta myöhemmin palasi kotimaahansa,
hänestä oli tullut maailmankuulu kirjailija. Esikoisromaani, Ahvenanmaalle sijoittuva saaristolaiseepos Katrina oli voittanut Ruotsissa romaanikäsikirjoituskilpailun. Siitä tuli kansainvälinen menestysteos, joka
käännettiin monelle kymmenelle kielelle.

Salminen kirjoitti sittemmin paljon muutakin: romaaneja, matkakirjoja ja omaelämäkerrallisia teoksia, joiden kantavia teemoja olivat ihmisarvon tärkeys, sosiaalinen vastuunkanto ja yksilönvapaus.

Toisen maailmansodan puhkeaminen toi Salmisen elämään muutoksia myös yksityiselämän puolella. Hän avioitui tanskalaisen taidemaalarin Johannes Dührkopin kanssa 1940 ja he perustivat yhteisen kotinsa Kööpenhaminaan.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523630765
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
404
Kustantaja
Teos

Henkilökunta suosittelee

Kiinnostava teos

Sally Salmisen elämä ja teokset.

Verrattoman ansiokas kokonaisnäkemys liian vähälle huomiolle (ainakin suomenkielisessä Suomessa) jääneestä Sally Salmisesta. Elämä ja kirjalliset tekstit käydään asiaankuuluvalla pieteetillä läpi ja Gustafsson saa lukijan tarttumaan myös perkaamiinsa Salmisen alkuperäisteoksiin.

Suosittelen tätä kaikille Katrinan lukijoille; ja seuraavaksi sitten lukuun Salmisen Aikani Amerikassa.

Eeva, Helsinki Kirjatalo