Valinta

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Väkevä romaanisarjan aloitus naisten sodasta.

Historiallinen romaani lotaksi lähtevästä Raakelista. Ujo tyttö uhmaa perhettään ja naiseuden tiukkoja rajoja osallistumalla lottana jatkosotaan 1941.

Kun tuore ylioppilas Raakel Suviranta pukee ylleen lottapuvun, äiti Greta saa migreenin. Raakelille sota on pääsylippu pois kodin ahdistavasta ilmapiiristä, hän haluaa todistaa pärjäävänsä Siellä Jossakin. Mitä pidemmälle sota etenee, sitä rujommilta sen kasvot alkavat näyttää, samoin ystävyys, ihastus ja oma uusi vapaus.

Esikoiskirjailija Silja-Elisa Laitosen uusi Suviranta-sarja näyttää sodassa aktiivisen naisen ja osoittaa, miten eri tavoin samalla puolella taistelleita naisia ja miehiä on kohdeltu. Miehet ovat jo saaneet kertoa, nyt on Raakelin vuoro.

Hän haluaa kaivautua ylös Korkeavuorenkadun samettisohvan poterosta ja lähteä sinne missä soditaan rauhasta, itsenäisyydestä, jostain tärkeästä! Ei hän nyt halua puhua opiskelusta tai sulhasista, mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa!

Silja-Elisa Laitonen (s. 1988) on käsikirjoittajaksi valmistuva, Helsingissä poliisina työskennellyt esikoiskirjailija. Laitonen on aiemmin tehnyt sisällissodan naisista kertovan dokumentin Susinartut ja Lahtarin morsiamet (2018) sekä ideoinut 2021 pidettävän Neito-lyhytelokuvafestivaalin. Vapaa-aikanaan hän kuuntelee raskasta musiikkia ja harjoittaa sen soitantaa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520435714
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
480
Kokoelma
Suviranta
Numero sarjassa
1
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Suuri romaani Suomen lotista sodassa

Jos romaanin aiheena on sota, ennakko-odotus lukukokemukselle on varmasti monella samankaltainen. Valinta poikkeaa kuitenkin virkistävästi kaavasta ja kertoo tarinan lottien näkökulmasta. Pääosassa on nuori Raakel, joka on hieman eksyksissä niin oman itsensä kuin perheensäkin kanssa, eikä suuntaa elämälle ole löytynyt. Mutta sitten syttyy jatkosota, ja Raakel lähtee lotaksi rintamalle.

Romaani on Raakelin kasvukertomus ja erinomainen, kaivattu lisä fiktiiviseen sotakuvastoomme. 

Pia, Turku