Uuden ajan opettaja

10,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Maailmaa mullistanut opettaja, joka omisti elämänsä lapsille

Laura Baldinin romaani Uuden ajan opettaja herättää henkiin Montessori-pedagogiikan kehittäjän huikean elämäntarinan

Nuori Maria Montessori valmistuu lääkäriksi Rooman kaupungin valmistautuessa juhlimaan vuosisadan vaihtumista ja 1900-luvun valoisaa alkua. Montessori kuitenkin tyrmistyy huomatessaan, että hänen kollegansa eivät ole kiinnostuneita aivan kaikkien lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Oppimisvaikeuksista kärsivät lapset nähdään viallisina ja heidät suljetaan erilaisiin laitoksiin pois yhteiskunnan silmistä. Lasten surulliset ja lannistuneet katseet kohdatessaan Maria päättää, että asioiden täytyy muuttua. Hän alkaa innostaa lapsia antamalla heille leluja oppimisen tueksi, ja pian Marian oppilaat alkavat edistyä niin huimaa vauhtia, että hänen työnsä kiinnittää koko opetusmaailman huomion.

Yhtäkkiä koko maailma haluaa kuulla lisää tästä uudesta tavasta opettaa ja Marian elämä mullistuu peruuttamattomasti. Julkisuuden valokeilaan joutunut Montessori päätyy monta maata käsittävälle matkalle, jonka aikana hän joutuu taistelemaan lasten oikeuksien, periaatteidensa ja rakkauden vuoksi.

Laura Baldinin historiallinen romaani Uuden ajan opettaja maalaa kuvan maailmaa mullistaneen kasvattajan ja pedagogin elämästä vieden lukijan samalla keskelle 1900-luvun alun kukoistavaa Eurooppaa.

Laura Baldini on itävaltalaiskirjailija Beate Malyn toinen kirjailijanimi. Baldini on kirjoittanut lukuisia historiallisia romaaneja ja tehnyt pitkän kirjailijanuran kotimaassaan. Baldini asuu aviomiehensä ja kolmen lapsensa kanssa Wienissä.

Bazar on julkaissut Baldinilta suomeksi pedagogi Maria Montessorin elämästä kertovan romaanin Uuden ajan opettaja. Kesällä 2024 suomennettuna ilmestyy Unelma kauneudesta, historiallinen lukuromaani legendaksi nousseen kosmetiikkakuningatar Estée Lauderin elämästä.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523769311
Sidosasu
A-formaatin pokkari
Sivuja
352
Kokoelma
Naisia historiassa
Kustantaja
Bazar

Henkilökunta suosittelee

Kirja kertoo maukkain fiktiivisin maustein Maria Montessorin elämästä.

Laura Baldinin viime vuonna ilmestynyt, nyt jo pokkarina saatava Uuden ajan opettaja kertoo maukkain fiktiivisin maustein Maria Montessorin elämästä ja hänen taistelustaan lasten oikeuksien ja parempien kasvatus- ja opetusmetodien puolesta miesten maailmassa 1900-luvun alussa.

Sympaattinen, positiivinen ja innovatiivinen Maria kohtaa kotimaassaan Italiassa (ja pian muuallakin Euroopassa) paljon vastustusta, epäilyjä, ristiriitaisia tunteita ja vaikeita valintoja – mutta myös onnistumisen iloa, rakkautta ja läpimurtoja. Hän jättää päättäväisesti maailmaan pedagogisen perinnön.

Ihan juuri Baldinilta on tulossa historiallinen romaani Estee Laurelista. Täytyy lukea ehdottomasti sekin.

Taru T, Espoo Tapiola