Tympeät tytöt

20,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Tympeät tytöt -kirjan värejä, suloisuutta ja vastarintaa pursuavat sarjakuvat iskevät tyttöyden kipupisteisiin. Kirja on armoton, riemastuttava ja tuiki tärkeä teos ahtaista asenteista ja arvoista, kehosta ja ulkonäöstä, pelosta ja miellyttämisen halusta. Se on elintärkeää kapinaa ja niin samastuttavaa siksi, että se on totta.

Tympeät tytöt eivät etsi syntipukkia, vaan joutuvat kerta toisensa jälkeen toteamaan, että asenteet elävät kaikkialla yhteiskunnassamme, myös heissä itsessään. Teos sisältää yhdeksän sarjakuvakertomusta. Mukana ovat muun muassa Patriarkaatti, Tolkun Ihminen, Historia ja Pimppienkeli, joka julistaa feminististä ilosanomaa meille kaikille.

Tympeät tytöt on jo valloittanut sosiaalisen median: Instagrammissa sillä on jo yli 60 000 seuraajaa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523516366
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
160
Kustantaja
Into Kustannus

Henkilökunta suosittelee

Silmiä avaava teos

Tämä sarjakuvateos tuulettaa sukupuolirooleihin liittyviä asenteita ja repii rikki aikansa eläneitä asetelmia. Miksi miespuolisten taiteilijaretkujen angsti nähdään mystisenä ja coolina, kun taas vastaavat naiset ovat säälittäviä ja elämänhallintansa hukanneita? Miksi miehet saavat juhlia jääkiekon maailmanmestaruutta humalassa ilman paitaa, mutta naisille se ei tulisi kuuloonkaan?

Kirja haastaa välillä tuskallisestikin (ja pohjia myöten!) lukijan omat ennakkokäsitykset eikä anna sijaa “näin se on, on aina ollutkin ja tulee aina olemaan” -ajattelulle. Ehdottoman tärkeä ja ajassa kiinni oleva kirja!

Pia, Turku