Tulevaisuuden arabi 1

19,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Bestsellersarjakuva lapsuudesta Gaddafin ja al-Assadin diktatuureissa.

Moninkertaisesti palkitun ranskalais-syyrialaisen tekijän omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani avaa näkymän perhe-elämään 80-luvun Libyassa ja Syyriassa.

Kun ranskalaisen äidin ja syyrialaisen isän poika Riad on kaksivuotias, isä ottaa vastaan opettajanviran Tripolissa. Koko perhe muuttaa Pariisista Libyaan ja sieltä parin vuoden päästä isän kotikylään Syyriaan. Isä-Sattouf on panarabialaisen aatteen puolestapuhuja, joka uskoo arabidiktaattoreiden edustamaan edistykseen ja haluaa kasvattaa pojastaan "tulevaisuuden arabin".Huumorin sävyttämä sarjakuva kertoo omakohtaisesti vaalean pikkupojan ja hänen perheensä elämästä kahden kulttuurin välissä 1980-luvun Ranskassa ja Lähi-idässä.

Riad Sattouf (s. 1978) sai vuoden parhaan sarjakuvan palkinnon Tulevaisuuden arabin 1. osasta Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2015. Satrapin Persepolikseen ja Spiegelmanin Mausiin verratun teossarjan avaus nousi ilmestyessään koko Ranskan yleisen kirjallisuuden myyntilistojen kärkeen, ja alkuteosta on myyty jo yli 200 000 kappaletta.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510412732
Sidosasu
Pehmeäkantinen kirja
Kuvitus
Sattouf Riad
Sivuja
158
Kokoelma
Tulevaisuuden arabi
Numero sarjassa
1
Kustantaja
WSOY

Henkilökunta suosittelee

Teos on yksi sarjakuvamaailman klassikoista, ja syystä!

Ensimmäinen osa omaelämänkerrallisessa sarjassa. Kerronta on vahvaa ja sarjakuvajälki laadukasta. Tarina vie mennessään ja seuraavatkin osat tulevat luetuksi nopeasti. Teemoina ovat perhe, isäsuhde ja, kuten kannessa lukee, lapsuus Lähi-idässä 1970- ja 80-luvilla. Teos on yksi sarjakuvamaailman klassikoista, ja syystä!

Indigo, Helsinki Kirjatalo