Tuhansien hymyjen hotelli

23,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

"Kaikki luulivat että elämäni oli täydellistä. Siltä sen kuuluikin näyttää."

Kun savolaisesta maalaiskylästä kotoisin oleva Kati Häkkinen löysi puolisonsa kanssa upean paratiisirannan Thaimaasta, he päättivät rakentaa sille luksushotellin. Kati myi unelmaa täydellisestä paratiisista, joten hänen oman elämänsäkin piti näyttää kadehdittavalta.

Loistokas rantahotelli tarjosi vierailijoille palan paratiisia, mutta Katille hotellin perustaminen tarkoitti onnen ja menestyksen ohella toinen toistaan seuranneita katastrofeja. Luksusta uhkuvien kulissien takana Kati taisteli luihuja rakennuttajia ja luonnonkatastrofeja vastaan ja päätyi sairaalan teho-osastolle ja putkaankin. Kun sitkeä työ tuotti tulosta ja hotelli vihdoin alkoi menestyä, täydelliseksi treenattu hymy muuttui vihdoin aidoksi. Tuhansien hymyjen hotelli on inspiroiva tositarina ihmisestä, joka uskalsi lähteä tavoittelemaan unelmiaan, ja hinnasta, jonka niiden tavoittelu maksoi.

Kati Häkkinen on Thaimaassa toimivan Aava-hotellin perustaja, yrittäjä ja poliitikko. Antti Helin on nojatuolireissaamista rakastava matkailutoimittaja ja tietokirjailija.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510494653
Sidosasu
Jättipokkari
Sivuja
262
Kustantaja
WSOY

Henkilökunta suosittelee

Hatunnosto yrittäjyydelle!

Tapausta sen kummemmin tuntematta otin lukuun Kati Häkkisen ja Antti Helinin kirjoittaman Tuhansien hymyjen hotellin. Luenpa vain miten pariskunta perustaa ja pyörittää luxushotellia Thaimaassa.

Eipä se ihan helposti sujukaan vaikka olisi suvun rahaa alla ja upea ranta katsottuna. Kapuloita löi rattaisiin muun muassa varsin erilainen byrokratia lahjuskulttuureineen, häikäilemättömät välistävetäjät, henkilökunnan taikauskoinen kasvojen menettämistä kammoava ajatusmaailma, ja julmat luonnonvoimat. 

Toinen puoli kuvaa taas oli oman huikean elämäntyylin ylläpitäminen julkisuudessa jotta se pelaisi yksiin työn kanssa. Ja kuinka ihmeessä tämä kaikki sujui kun rahavarat oli imetty kuiviin.

Kun Aava-hotelli vihdoin tuotti voittoa ja työ noteerattiin palkinnoilla, oli väistämätön erokin tapahtunut. Kati Häkkisen elämässä alkoi sairaalloinen kuntoilu, kisoihin asti vienyt nyrkkeilyharrastus, ja vapaamielinen markkinointimatkustelu.

Tarinaa kuljettivat punaisena lankana thaimaalaiset monenmoiset eri tarkoitusta varten olevat hymyt, jotka istuivat kyllä mainiosti kirjan lukuihin. Harjoitellut, häikäisevät hymyt olivat myös Kati Häkkisen työkaluja, niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Onneksi olin vain lukumatkalla, itsellä olisi hymy hyytynyt. Hatunnosto yrittäjyydelle!

Taru T, Espoo Tapiola