Tapahtui veden äärellä

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden ylittämätön klassikko.

Tapahtui veden äärellä teki rikoskirjallisuudesta laatukirjallisuutta. Seon vaikuttava murhatarina, mutta myös psykologinen romaani muistin petollisuudesta ja eristäytyneen yhteisön valtapeleistä.

Svartvattnetin kylässä surmataan kaksi nuorta tunturijärven rannalla 70-luvun alussa. Murha kummittelee kyläläisten mielessä, ja monimutkainen epäluulojen ja valheiden kudelma vääristää ihmisten suhteita ja kohtaloita vuosikymmenten ajan, kunnes joku alkaa aavistella totuutta. Silloin uhka tiivistyy äärimmilleen hiljaisten metsien keskellä. Pohjoisen muuttuva luonto, Ekmanin rikas kieli ja taitavasti kuvatut jännitteet henkilöiden välillä luovat poikkeuksellisen vahvan tunnelman, joka jää elämään lukijan mieleen.

"Ekmanin romaani ylittää kirjallisuuden lajien rajoja, ja se voidaan lukea kehityskertomuksena, kriittisenä sukupuoliroolien analyysina, mystisenä symbolein latautuneena kertomuksena ja myös yksinkertaisesti jännitysromaanina." Pohjoismaiden neuvoston palkintolautakunta

Kerstin Ekman on Ruotsin arvostetuimpia kirjailijoita. Ekman aloitti dekkarikirjailijana, ja tuotannossaan hän on usein käyttänyt rikosromaanin aiheita yhdistettynä rikkaaseen yhteiskunta- ja ihmiskuvaukseen. Hänet valittiin Ruotsin akatemian jäseneksi vuonna 1978, mutta hän vetäytyi toiminnasta 1989 Salman Rushdie -tapauksen vuoksi. Ekman on saanut uransa aikana useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja. Tapahtui veden äärellä voitti August-palkinnon vuonna 1993 ja Pohjoismaiden neuvoston palkinnon 1994.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520443771
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
580
Kokoelma
Keltainen kirjasto
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Tätä voi lukea monella tasolla.

Pienessä Svartvattnetin kylässä Pohjois-Ruotsissa murhataan kaksi nuorta 1970-luvulla. Teko jää selvittämättä ja painuu lähes unholaan… lähes.

Kolmekymppisiään juhliva ruotsalainen klassikko, josta on sanottu, että se teki dekkarista salonkikelpoista. Henkilöiden välillä on kautta kirjan erittäin vahvoja jännitteitä, mikä luo romaanille hyvin omanlaisensa, jopa piinaavan tunnelman. Luonto on lähes yksi päähenkilöistä ja muutenkin kirja on hyvin fyysinen: ihmiset rämpivät soilla, palelevat metsässä paukkupakkasella ja yrittävät päästä ylös kaivosta sen limaisia seinämiä pitkin. Tätä voi lukea monella tasolla eli sekä dekkarina että laadukkaana kaunokirjallisuutena. August-palkinnon voittaja 1993.

Pia, Turku