Tähdet ovat alkaneet näkyä

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Tähdet ovat alkaneet näkyä - Eeva Kilven muistikirjat sisältää kolme aikaisemmin ilmestynyttä muistikirjaa.

Eilen, viime yönä, kun katselin tähtitaivasta - tähdet ovat alkaneet näkyä taas kesän jälkeen, onhan elokuu, ja täällä metsän tummuuden yllä, ne näkyvät loistavina, tosin iso kasvavan puolikuun mollukka hieman himmensi niitä - kun katselin tähtiä tunsin selvästi että me ihmiset, kaikki oleva, olemme samaa ainetta kuin tähdet ja maailmankaikkeus, avaruustomua ja valoa, etten sanoisi avaruusromua.

Sinisessä muistikirjassa on rakastetun kirjailijan päiväkirjamerkintöjä kahdenkymmenen vuoden ajalta, aamun ensimmäisiä ja niitä, jotka valvottavat öisin.

Punaisen muistikirjan merkinnät ovat kesältä 2014, jonka hän vietti yksinolosta ja luonnonrauhasta nauttien rakkaalla mökillään.

Valkoinen muistikirja sisältää Eeva Kilven pohdintoja loppuvuodelta 1999. Kirjoitustyön lomassa hän pohtii suhteita läheisiinsä, rakkautta, sodan perintöä, iän tuomia rasitteita ja päivänpolitiikkaakin.

Eeva Kilpi (s. 1928) on Espoossa asuva kirjailija ja runoilija. Hänen runsaasti käännettyyn tuotantoonsa kuuluu mm. romaaneja, novelli-ja runokokoelmia ja omaelämäkerrallinen trilogia. Yksi Kilven tunnetuimpia teoksia on Elämä edestakaisin (1964), jossa hän tarkastelee evakkoutta. Evakkokarjalaisuuden lisäksi Kilpi on tunnettu myös ihmissuhde- ja luontoaiheistaan. Hän on näyttänyt suuntaa seksuaalisuuden ja vanhenemisen kuvaajana. Hänet on palkittu monipuolisesta ja yhteiskunnallisesta tuotannostaan mm. SKS:n palkinnolla ja Pro Carelia -kunniamerkillä.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510505205
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
278
Kustantaja
WSOY