Sinuhe egyptiläinen

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Ajaton historiallinen romaani.

Sinuhe on löytölapsi, joka kasvaa köyhän lääkärin poikana Thebassa ja ryhtyy itsekin lääkäriksi. Kohtalo vie hänet seikkailuihin silloisen maailman merkittäviin valtakuntiin Syyriaan, Babyloniaan ja jälleen Egyptiin. Thebassa Sinuhe nimitetään faarao Ekhnatonin aivokirurgiksi ja hän seuraa läheltä kiihkoilevan hallitsijan uudistuspyrkimyksiä. Monien myrskyisten vaiheiden, rakkauksien ja pettymyksien jälkeen Sinuhe muistelee maanpakolaisena elämäänsä.

Sinuhe egyptiläinen on Mika Waltarin pääteos ja yksi käännetyimmistä suomalaisista romaaneista. Vaikka teos sijoittuu muinaiseen Egyptiin, sen sanoma on universaali ja ajaton. Sotaa ja mullistuksia, ystävyyttä ja rakkautta kuvatessaan Waltari on onnistunut kiteyttämään tärkeimmän ihmisestä.

Mika Toimi Waltari syntyi Helsingissä 19. syyskuuta 1908. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa ensin teologiaa, mutta vaihtoi pääaineekseen käytännöllisen filosofian ja estetiikan ja valmistui filosofian kandidaatiksi 1929. Waltari työskenteli Maaseudun tulevaisuuden kirja-arvostelijana 1932-1942, Suomen Kuvalehden toimitussihteerinä 1936-1938 ja Suomen yleisradion kirjallisena avustajana 1937-1938. Vuodesta 1938 Waltari toimi vapaana kirjailijana. Sotien aikana Waltari työskenteli Suomen puolustusvoimien tiedotusyksikössä. Waltarin ensimmäinen teos Jumalaa paossa ilmestyi vuonna 1925. Hänen varsinainen läpimurtonsa oli romaani Suuri illusioni, joka ilmestyi 1928. Kansainvälisesti tunnetuin teos on vuonna 1945 ilmestynyt Sinuhe egyptiläinen, joka on julkaistu kaiken kaikkiaan 29:llä kielellä ja ilmestynyt ainakin 36 maassa. Kaikkiaan Waltari kirjoitti 22 romaania, 15 pienoisromaania, 26 näytelmää, kuusi runoteosta, neljä novellikokoelmaa, seitsemän salapoliisiromaania, kaksi satukirjaa sekä noin 100 kirja-arvostelua ja lehtiartikkelia. Hänen tuotantoonsa kuuluu lisäksi kuunnelmia, tietokirjoja, suomennoksia ja elokuvakäsikirjoituksia. Waltari valittiin vuonna 1957 Suomen Akatemian jäseneksi ja vuonna 1970 hänet vihittiin Turun yliopiston kunniatohtoriksi. Hän kuoli Helsingissä 26. elokuuta 1979.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510098752
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Kuvitus
Landström Björn
Sivuja
969
Kustantaja
WSOY

Henkilökunta suosittelee

Jo klassikkoasemaan noussut Sinuhe Egyptiläinen antaa lukijalleen kiehtovan aikamatkan muinaisuuteen.

Klassikko muinaisen Egyptin miljööstä ilahduttaa lukijaa kerta toisensa jälkeen. Mika Waltarin jo klassikkoasemaan noussut Sinuhe Egyptiläinen antaa lukijalleen kiehtovan aikamatkan muinaisuuteen.

Kirja soveltuu ponnahduslaudaksi menneisyyden maailmasta kiinnostuneille sekä seikkailuhenkisille lukijoille. Tarinan miljöönä toimiva uuden valtakunnan Egypti ja sen Amarna-kauden mielenkiintoiset uskonnolliset ja poliittiset muutokset koettelevat päähenkilöä historiallisia tapahtumia mukaillen. Sinuhen elämä vie hänet myös Syyrian sotaisiin kaupunkeihin, Babylonian mahtavien porttien sisäpuolelle sekä Kreetan saaren mystisiin myytteihin. Silti, tarinan maankamaralla pysyttelevä henki ja Waltarin kuvaileva teksti maadoittaa muuten tämän mystisen menneen maailman jumalat ja kuninkaat.

Erik, Turku