Sarastus

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Suosikkikertojan loistelias sarjan avaus köyhän torpan pojasta, rakkaudesta ja suuresta unelmasta.

Eletään 1850-lukua Päijät-Hämeessä. Kuljukankaan torppaa asuttaa Erik leskiäitinsä kanssa. Omin päin oppia hankkinut Erik rohkaistuu tavoittelemaan vauraan talon tytärtä Briittaa, mutta kaikki eivät katso asemansa unohtanutta nuorukaista hyvällä. Sisuuntunut Erik lähtee etsimään onneaan Helsingistä, haaveenaan maisterin arvo ja oma vapriikki. Onnistuuko hän löytämään tiensä yli säätyrajojen, kun Krimin sodan laineet lyövät Helsingin rannoille?

Kiehtova Synnyinmaa-romaanisarja sukeltaa kansakuntamme ikimuistoisiin vaiheisiin aina Venäjän vallan ajoista Suomen itsenäisyyden vuosiin.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511416258
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
332
Kokoelma
Synnyinmaa
Numero sarjassa
1
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Synnyinmaa-sarjan aloitus Sarastus on juoneltaan ja ajankuvaltaan kutkuttava sukutarina.

Virpi Hämeen-Anttilan historiallisen Synnyinmaa-sarjan aloitus Sarastus on juoneltaan ja ajankuvaltaan kutkuttava sukutarina Päijät-Hämeen lahjakkaasta ja uudistusmielisestä torpparista, joka säätyeron takia rakkaansa menetettyään joutuu Helsinkiin ja ponnistelee itsensä ylioppilaaksi ja liikemieheksi.

Venäjän vallanajalta lähtevä haikeankarhea tarina vilisee fiktiivisten päähenkilöidensä lisäksi historiallisia henkilöitä ja tapahtumia. Suomi-elokuvamainen tunnelma suurine mutta pidättäytyvine tunteineen ja ihanteita vaalivine ponnisteluineen yhdistettynä historian havinaan ja yksityiskohtaiseen asiainkuvaukseen viehättää.

Tämän tarinan dramatiikka tuntui sulkeutuvan lohdullisesti. Onkohan seuraavaksi edessä jo uuden sukupolven edesottamukset?

Taru T, Espoo Tapiola