Rakas Senthuran

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Voimakasääninen ja ajatuksia herättävä muistelmateos

Kriitikoiden ylistämän Akwaeke Emezin kirjemuotoon kirjoitettu muistelmateos on riipaiseva kuvaus kirjailijan omasta, igbo-heimon uskomusjärjestelmän, perheen sisäisten jännitteiden ja vapauden kaipuun määrittämästä todellisuudesta.

Ystäville, rakastajille ja perheenjäsenille kirjoitettujen intiimien kirjeiden kautta Emezi piirtää kuvan itsen muodostumisesta ja siitä, miten hänen luova henkensä löytää täyden voimansa ihmisten maailmassa. Emezin tarina on kudelma transformatiivisia päätöksiä omasta sukupuolesta ja kehosta, menestyksen käsittelyä ja ihmissuhteissa vaikeilua. Tuloksena on herkkä ja todistusvoimainen teos.

Akwaeke Emezi (s. 1987) on nigerialaistaustainen kirjailija ja videotaiteilija, joka asuu nykyään Yhdysvalloissa. Emezi on ehtinyt menestyksekkään ja tuotteliaan kirjailijanuransa aikana kahmia tunnustuksia, palkintoja ja ehdokkuuksia.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523521438
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
240
Kustantaja
Kosmos

Henkilökunta suosittelee

Tiiviit kirjeet muodostavat vahvan, inspiroivan ja radikaalin kaunokirjallisuuden muodon, jossa Emezin ajattelu pääsee esiin helmeilevällä tavalla.

Akwaeke Emezi on sukupolvensa tärkeimpiä kirjallisia ääniä, jonka teokset käsittelevät anteeksipyytelemättä suuria, metafyysisiä teemoja: henkeä, ruumista, rakkautta ja kuolemaa. “Rakas Senthuran” on sarja Emezin ystäville, perheenjäsenille ja kirjallisille esikuville kirjoitettuja kirjeitä, joissa hän hahmottelee tietään lapsuutensa Nigeriasta kirjoittamisen opiskelijaksi ja ammattikirjailijaksi. Samalla teos on selonteko kroonisesta kivusta, kehodysforiasta, ei-mihinkään kuulumisesta, sekä rakkauden ja kuoleman kaipuusta. Nämä tiiviit kirjeet muodostavat vahvan, inspiroivan ja radikaalin kaunokirjallisuuden muodon, jossa Emezin ajattelu pääsee esiin helmeilevällä tavalla.

Sanni, Helsinki Kirjatalo