Puu

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Prinsessa on pinteessä! Omistavaan luokkaan kuuluva kuninkaallinen todella omistaa kaiken, tai oikeastaan vain melkein kaiken, ja sehän ei käy laatuun. On pakattava pohjaton tavarapakki ja lähdettävä suurelle hankintamatkalle syvälle vedettömään autiomaahan. Siellä kituu puunranka, jota vartioi itse myyttinen hirviö Blöeglöek. Se ei oikein tiedä miksi, mutta sellainen ei ole myyttiselle hirviölle olennaista.
Koskaan laskemattoman auringon alla autiomaata asuttaa myös kaksijalkaisten törppö lauma, joka on joko ihmisyytensä alkutaipaleella tai ehkä romahtanut takaisin raakalaismaisuuteen - tai sitten he ovat juuri niin kuin me. Vääjäämätön taistelu lähestyy, kun sekä kaiken haluava Prinsessa että kaksijalkaiset iskevät silmänsä Blöeglöekin vartioimaan puuhun.
Puu on post-apokalyptinen satu, allegoria sivilisaation synnystä, tarina luonnon tuhosta, hauskanjännittävä seikkailu ja paljon muuta. Aleksandra Salmelan täräyttävä huumori, mielikuvitus ja tarkka silmä ihmiskunnan ainaisille hölmöyksille tekevät Puusta todellisen aarrearkun.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523634008
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Kuvitus
Matlovicová Martina
Sivuja
229
Kustantaja
Teos

Henkilökunta suosittelee

Kiinnostava teos; myrskyä tyvenen edellä.

Kun kansi on näin kaunis ja lupaus aikuisten sadusta kiehtova, kirja saa paikan lukupinosta.

Kirjaan täytyy todella suhtautua konkreettisesti satuna. Maailman ainoaa puuta vartioi hirviö. Toisaalla hemmoteltu prinsessa huomaa että hänellä on kaikkea muuta paitsi tähti, jonka kurkottamiseen tarvitaan puuta. Puulle ja puun juurten käyttämälle vedelle olisi muitakin ottajia, ja syntyy taisteluita, jolloin hyvästä voi tulla paha ja pahakin tulla järkiinsä. Toisaalta tarinassa esiintyy pohdiskeluja oikeuksista ja omistajuuksien seurauksista.

Teemoiksi hahmottuu köyhien ja rikkaiden eriarvoisuus, ahneuden aiheuttamat ympäristötuhot ja ystävyys.

Alexandra Salmisen tekstin asemoinnilla leikkivä kirjokielinen tarina on Martina Matlovicovan kuvittama. Kuvissa hahmottuvat esim. kaikenkarvaiset öttiäiset ja mönkijäiset, joita sadussa vilisee.

Kiinnostava teos; myrskyä tyvenen edellä.

Taru T, Espoo Tapiola