Punainen noita

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Nainen. Parantaja. Noita.

On vuosi 1635. Noidaksi epäilty nainen Valpuri Kinni heitetään Turun Aurajokeen. Vesikokeella halutaan varmistua siitä, onko syytetty todella noita. Valpuri on kulkenut pitkän matkan Kuurinmaalta aina Ala-Satakunnan Liitsolaan saakka, mutta maailmassa ei tunnu olevan sellaista kolkkaa, jossa hän saisi elää rauhassa ilman noituussyytöksiä.

Valpuri osaa lukea loitsut ja parantaa yrteillä ihmisten ja karjan vaivat, mutta kirkonmiehet, kaupunkilaiset ja maaseudun väki näkevät hänessä vain syntisen naisen, jonka paholainen on viekoitellut luonnottomiin tekoihin.

Punainen noita perustuu 1600-luvulla eläneen Valpuri Kinnin tarinaan. Kirjan sivuilta piirtyy kuva itsepäisestä ja sanavalmiista naisesta, joka ei sopeudu rooliinsa.

Jenna Kostet on raisiolainen kirjailija. Hän on koulutukseltaan kansatieteilijä. Kostet on aiemmin julkaissut viisi romaania, kirjan Turun linnan Katariinoista sekä neulekirjan.

"Ei, Valpuri ajatteli. Ajatus oli kirkas ja korvensi häntä aivan kuin hänen sydämensä tilalla olisi ollut tulusraudalla isketty kipinä, joka roihahti liekkiin kohdatessaan kuivan sytykkeen. Hän ei voisi antaa periksi, ei antautua, ei heittäytyä taas kerran miesten armoille. Valpuri ei aikonut joutua taas käräjille kuulusteltavaksi eikä rangaistavaksi piiskalla, hirttoköydellä tai pyövelin kirveellä."

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523644403
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
328
Kustantaja
Aula & Co

Henkilökunta suosittelee

Herkullisen juonikas ja surullisen todellinen lukukokemus.

Vaikuttava kirja vahvasta naisesta, jonka suvun tarina peilaa vahvojen naisten taistelua epäreilussa miesten maailmassa taikauskojen valtaamalla aikakaudella.

1600-luvulla oli vaarallista olla kysytty parantajataitoinen punatukka, vallankin jos omasi taidon nähdä asioita eteenpäin. Tällaisen henkilön apu kelpasi, mutta takaraivoissa kyti pieni kirotuksi joutumisen pelko, vallankin kun kirkko halusi moisista vääräuskoisista eroon.

Todellisen henkilön taustatietoihin perustuva loistava romaani kutsumustaan seuraavasta suvusta oli raadollisen aito, herkullisen juonikas ja surullisen todellinen lukukokemus.

Taru T, Espoo Tapiola