Prankenstein

21,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Varokaa viattomat, Prankenstein on irti -- ehkä juuri teillä päin!

Viidesluokkalainen Elmeri ei ole koskaan harkinnut uraa mahtavana keppostelijana. Hän tekee kuitenkin hervottoman hyvän prankin - ja ihan vahingossa. Elmerin serkku Robin näkee tilaisuutensa tulleen ja ryhtyy Elmerin prankkivalmentajaksi. Hänen opeillaan Elmeristä tehdään vielä mahtava Prankenstein, jonka parhaan pilan muistavat myös tulevat sukupolvet!

Elmeri huomaa, että prankit saattavat olla hyvä keino tehdä vaikutus Mimaan, joka asuu samalla kadulla ja on ihan ok. Ne myös auttavat, kun koulun kiusaaja Leo täytyy taltuttaa.

Mutta kun tulevaan tempaukseen liittyvät niin kuuluisa taikuri kuin Suomen presidenttikin, on pakko kysyä: Voiko homman viedä liian pitkälle?

Anni kaverinkesyttäjä -sarjasta tunnetun tekijäparin runsaasti kuvitettu, räyhäkkä tarina houkuttelee vastahakoisenkin lukijan kääntämään sivuja!

"Ai meidän pikku pökäleestä tulisi kuuluisa? Tuskin." Ida (isosisko)

"Jou jou, kuten nuoriso sanoo." Äiti

"Hauskinta sitten paahdetun leivän." Tuntematon koulukaveri

Kaisa Paasto (s. 1979) on Espoossa asuva kirjailija, jonka kotoa löytyy lapsia, lemmikkejä ja mies - eli kaikki komedian ainekset. Hänen kirjojaan on käännetty jo useille kielille.

Palkittu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Mari Ahokoivu (1984) asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa. Hänen sarjakuviaan ja lastenkirjakuvituksiaan on julkaistu monissa maissa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520458331
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Kuvitus
Ahokoivu Mari
Sivuja
108
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Tätä on helppo suositella!

Olen lukenut kevään aikana monta hauskaa kuvitettua lastenromaania, ja Paaston ja Ahokoivun mainio tuotos keikkuu kyllä siellä parhaimmistossa.

Jo kirjan alkuasetelma asettaa lukijalle kihisevät odotukset, kun kirjan päähenkilö Elmeri alkaa tilittää poliisille edeltävää kymmentä päiväänsä. Mitä siis on tapahtunut?

Elmeristä alkaa tarinassa kehkeytyä pienten ja vähän isompienkin pilojen mestari kun yksi epäonninen tapaus koulussa johtaa toiseen ja velikin värväytyy prankkitraineriksi.

Hauskoista tilanteista ja sanankäänteistä sekä hulvattomista kuvaideoista huolimatta kirjalla on myös fiksu sanoma.

Koulussa on nimittäin myös pelätty kiusaaja jota inhotaan. Elmeri huomaakin ihastuksensa reaktioiden kautta, että raja pilojen ja kiusaamisen välillä voi olla hiuksenhieno.

Loppu yllättää mukavasti. Tätä on helppo suositella!

Taru T, Espoo Tapiola