Politiikan pinnan vangit

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Mitä pinnallisuus on tehnyt politiikalle? Yannick Lahti ja Matti Mörttinen jatkavat Populismin anatomiasta tutulla tyylillä ja avaavat politiikan kiemuroita helposti lähestyttävästi, analyyttisesti ja ilmiöitä lohkovasti.

Viidenkymmenen viime vuoden aikana politiikka on muuttunut kuivasta asioidenhoidosta nopeaksi ja pinnalliseksi. Nyt poliitikon on pakko olla esillä ja reagoida kaikkeen välittömästi. Kuvallisuus on korostunut. Poliitikot pyrkivät hallitsemaan julkikuvaansa viihteen ja somen avulla. Mikä tähän on johtanut ja mitä se on tehnyt politiikalle? Mitkä ovat julkisuuspelin säännöt ja mikä viestintäkonsulttien rooli? Miten vaalijärjestelmämme on pinnallistanut politiikkaa?

Kirja sisältää poliitikkojen someseurantaa sekä asiantuntijoiden ja asianosaisten haastatteluja. Käsittelyyn pääsevät poliitikkojen kankitanssit ja muut seikkailut tosi-tv:ssä sekä eduskuntaan nousseet julkkikset painija Kelpo Gröndahlista lähtien - Sanna Marinia ja muita Instagramia tai TikTokia tehokkaasti käyttäviä poliitikkoja unohtamatta.

Yannick Lahti on Bolognan yliopistosta tohtoriksi väitellyt ja mm. Helsingin yliopistossa tutkijatohtorina toiminut poliittisen viestinnän ja populismin asiantuntija. Matti Mörttinen on kokenut ja palkittu toimittaja sekä usean kiitosta keränneen elämäkertakirjan kirjoittaja. Lahti ja Mörttinen julkaisivat keväällä 2023 yhdessä kirjan Populismin anatomia (Into), joka sai runsaasti huomiota mediassa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523933965
Sidosasu
Pehmeäkantinen kirja
Sivuja
246
Kustantaja
Into Kustannus