Piina

21,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kauhun klassikon uusi tuleminen.

Stephen Kingin Piina on psykologinen kauhuromaani, jossa kirjailija joutuu häiriintyneen faninsa kaappaamaksi.

Kirjailija Paul Sheldon joutuu auto-onnettomuuteen, mutta sairaalan sijasta hän päätyy omituisen ihailijan hoidettavaksi. Annie Wilkes on entinen sairaanhoitaja, erakko ja Sheldonin historiallisen romaanisarjan suurin fani. Niin suuri, että hän ei voi hyväksyä kirjailijan aietta tappaa sarjan päähenkilö. Asiat kääntyvät nopeasti kammottavaan suuntaan, kun Annie sitoo Paulin jalat, huumaa tämän ja alkaa vaatia uutta romaania, jossa kaikki palaa ennalleen. Piina vain pahenee, kun Paul yrittää paeta ja saa samalla selville kuinka vaarallinen Annie todella onkaan. Stephen King on sanonut, että Annie Wilkesin hahmo kuvastaa hänen omaa huumeriippuvuuttaan, se oli hänen suurin piinaajansa ja suurin faninsa. Piinasta tehtiin aikanaan menestynyt elokuva, josta Kathy Bates voitti Oscarin.

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520435165
Sidosasu
Jättipokkari
Sivuja
390
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Piina on päähenkilön puolesta hikoilemisen ja jännittämisen täydellinen tiivistymä.

Stephen Kingin vuonna 1987 ilmestynyt Piina kertoo kuuluisasta kirjailijasta Paul Sheldonista, joka selviää auto-onnettomuudesta ja herää painajaismaiseen todellisuuteen.

Paul Sheldon on tullut kuuluisaksi bestseller-sarjansa ansiosta. Kirjasarja on imelää romantiikkaa, joka sijoittuu viktoriaaniseen aikakauteen. Paul on suunnattoman iloinen päättäessään liian pitkään jatkuneen sarjan, jonka työstäminen oli piinannut häntä kauan (pun intended). Hän on juuri saanut valmiiksi uuden romaanin nimeltä Fast Cars, kun Paulin elämä muuttuu, kun hänen autonsa suistuu jäiseltä tieltä. Hän herää erämaan saartamassa mökissä Coloradon osavaltiossa. Auto-onnettomuudesta hänet on pelastanut mökkiin hänen faninsa Annie Wilkes, joka rakastaa Paulin juuri päättämää bestseller-sarjaa. Annie on hoitanut Paulia lääkkeillä. Paulin jalat eivät toimi, ja hän on täysin avuton ilman Annieta. Ja kun lumikinokset alkavat kasaantua, Paul tajuaa, että Annie on jossain määrin epävakaa ja äkkipikainen persoona. Tilanne alkaa eskaloitua, kun Annie lukee Paulin uuden käsikirjoituksen ja vihaa sitä. Kaiken lisäksi Annie ei ole vielä lukenut Paulin Misery-sarjan viimeistä osaa, jossa päähenkilö kuolee. Annie haluaa, että Paul kirjoittaa Misery-sarjalle jatko-osan, jossa päähenkilö herää kuolleista. Muuten Paulin päivät olisivat luetut. Ja niin hän alkaa kirjoittaa henkensä edestä.

Jos jossain kirjassa on kiinnostava alkuasetelma, niin tässä. Piina on päähenkilön puolesta hikoilemisen ja jännittämisen täydellinen tiivistymä. Piinassa on jotain sellaista voimaa, joka vetää sisäänsä eikä päästä pois kuin vasta lopussa. Piina on kieleltään erittäin sujuvaa ja ahmaistavaa. Lisäksi Annie Wilkes on hemmetin loistava henkilö! Annie Wilkes on yksi moniulotteisimmista ja kiinnostavimmista henkilöistä, johon olen törmännyt.

Aarni, harjoittelija, Helsinki Kirjatalo