Pieni suuri elämä

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Ilmaston (Sää, joka muutti maailmaa, 2018) ja avaruuden (Kohti korkeuksia, 2020) jälkeen Marcus Rosenlund suuntaa katseensa nyt paljon pienempiin, mutta aivan yhtä tärkeisiin asioihin. Pieni suuri elämä on tietokirja pienen pienistä elämänmuodoista, joilla on valtava vaikutus niin ilmastoon kuin koko planeettamme tulevaisuuteen.Maailmaa eivät nimittäin mullista mitkään jättiläiset. Kaikki maailman Sars-cov-2-virukset mahtuisivat yhteen tyhjään limutölkkiin. Toiset pienet elämänmuodot eivät ole yhtä aggressiivisia, mutta eivät yhtään vähäpätöisempiä. Esimerkiksi kaikki planeettamme madot painavat yhteensä yli 20 kertaa planeetan ihmisten yhteenlasketun massan verran.

Rosenlund vie lukijansa tutkimusmatkalle, joka on täynnä kiehtovia kertomuksia ja kiinnostavia faktoja trilobiiteistä karhukaisiin ja banaanikärpäsistä viruksiin - ja kaikkea muuta pientä jännää. Jos me ihmiset tahdomme jatkossakin mahtua tälle planeetalle, on meidän syytä ymmärtää myös kaikkein pienimpien olioiden elämää, kehitystä sekä niiden vaikutusta elämän suureen kokonaisuuteen.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789515257277
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
269
Kustantaja
Kustantamo S&S

Henkilökunta suosittelee

Kyllä voi tiedon omaksuminen olla iloista ja helppoa!

Marcus Rosenlundin Pieni suuri elämä oli kertakaikkiaan antoisa lukuelämys!

En ole lukenut hänen edellisiä teoksiaan Sää joka muutti maailmaa tai Kohti korkeuksia, mutta aivan varmasti tartun niihinkin, niin herkullisesti tarjoiltiin tämä yleistajuinen tietokirja pienten eliöiden merkityksestä elämän edellytyksille ja paljon muullekin.

Rosenlundilla on sana hallussaan, ja hän osaa valita nasevin sanankääntein vertauksia, jotka antavat tavalliselle tallukalle ahaa-elämyksiä vaikeista termeistä tai monimutkaisista tapahtumaketjuista.

Kyllä voi tiedon omaksuminen olla iloista ja helppoa!

Taru T, Espoo Tapiola